Ruusukaali tarte tatin

Ruusukaali-tarte tatin

Keikauspiirakka tehdään nyt suolaisena versiona ruusukaalista. Pureskeltavuutta ja hienostunutta pähkinäisyyttä tuovat täytteen joukkoon sekoitetut pekaanipähkinät.

1 h 20 min
servings 6 annosta

28.10.2020 Suvi Rüster + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 (400 g) iso lehtitaikinalevy

1 rs (350 g) ruusukaalia

2 valkosipulinkynttä

2 rosmariininoksaa

100 g pekonia

2 rkl öljyä

3 rkl hunajaa

1 rkl balsamicoa

3/4 tl suolaa

1 dl pekaanipähkinöitä

*

Yrtti-tuorejuustotahna:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl hunajaa

1/4 tl suolaa

1 dl yrttejä hienonnettuna (esim. minttu, basilika, kirveli)

Valmistusohje

1. Ota lehtitaikinalevy pakkauksesta huoneenlämpöön sulamaan 15–30 minuutiksi.
2. Puhdista ruusukaalit ja leikkaa ne puoliksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja rosmariini. Suikaloi pekoni.
3. Paista pekonit tilkassa öljyä uunin kestävässä paistinpannussa.
4. Lisää ruusukaalit, valkosipulit ja rosmariinit pannuun. Mausta hunajalla, balsamicolla ja suolalla. Paista sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat hieman ruskistuneet.
5. Sekoita joukkoon pekaanipähkinät.
6. Voitele pannun reunoja hieman öljyllä. Levitä täytteen päälle lehtitaikinalevy. Painele taikinan reunat pannun pohjaan. Pistele haarukalla muutama reikä taikinakuoreen.
7. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lehtitaikinakuori on paistunut kauniin ruskeaksi ja rapeaksi.
8. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kiepauta piiras tarjoilulautaselle täytepuoli ylöspäin.
9. Sekoita yrttituorejuustotahnan ainekset keskenään kulhossa. Tarjoile ruusukaali tarte tatinin kanssa.

Vinkki: Jos haluat piirakasta kasvisversion, korvaa pekoni aurinkokuivatulla tomaatilla.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla