Ainekset
4 annosta
kasvis, munaton
45 min
*
1 iso kukkakaali
100 g voita
1 rkl timjamia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
*
Tahinijogurtti:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
suolaa
*
Polenta:
4 dl kasvislientä
1 1/2 dl polentajauhoja
1 dl pehmeää vuohenjuustoa
1 rkl sherryetikkaa
suolaa
Valmistusohje
1. Nosta kukkakaali leivinpaperilla suojattuun uunivuokaan.
2. Ruskista voi kattilassa eli kuumenna, kunnes voi on kauniin ruskeaa. Lisää voihin hienonnetut timjamit.
3. Kaada ruskistettu voi kukkakaalin päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
4. Valmista tahinijogurtti kukkakaalin kypsyessä sekoittamalla kaikki tahinijogurtin ainekset keskenään. Anna maustua viileässä.
5. Valmista polenta. Kiehauta kasvisliemi, lisää polentajauhot voimakkaasti sekoittaen ja hauduta 10 minuuttia. Sekoittele välillä.
6. Lisää vuohenjuusto, etikka ja suolaa.
7. Tarkista kaalin kypsyys ja tarjoile jaettavana ruokana polentan ja tahinijogurtin kanssa.