viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Ruskistettu timjamivoi-kukkakaali, vuohenjuustopolenta ja tahinijogurtti

22.03.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Repo + Tyyli Janic Leino

Ruskistettu kukkakaali on vuohenjuustopolentan ja tahinijogurtin kanssa herkkujen aatelia. Tarjoile hedelmäisen valkoviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis, munaton

45 min

*

1 iso kukkakaali

100 g voita

1 rkl timjamia hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

*

Tahinijogurtti:

2 dl maustamatonta jogurttia

1 rkl tahinia

2 rkl sitruunamehua

1 tl sokeria

suolaa

*

Polenta:

4 dl kasvislientä

1 1/2 dl polentajauhoja

1 dl pehmeää vuohenjuustoa

1 rkl sherryetikkaa

suolaa

Valmistusohje

1. Nosta kukkakaali leivinpaperilla suojattuun uunivuokaan.
2. Ruskista voi kattilassa eli kuumenna, kunnes voi on kauniin ruskeaa. Lisää voihin hienonnetut timjamit.
3. Kaada ruskistettu voi kukkakaalin päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
4. Valmista tahinijogurtti kukkakaalin kypsyessä sekoittamalla kaikki tahinijogurtin ainekset keskenään. Anna maustua viileässä.
5. Valmista polenta. Kiehauta kasvisliemi, lisää polentajauhot voimakkaasti sekoittaen ja hauduta 10 minuuttia. Sekoittele välillä.
6. Lisää vuohenjuusto, etikka ja suolaa.
7. Tarkista kaalin kypsyys ja tarjoile jaettavana ruokana polentan ja tahinijogurtin kanssa.

Viinisuositus

Leth Duett Riesling & Veltliner 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
11,79 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

16.04.2025 Annukka Oksanen + kuvat Satu Salmitie ja Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä