viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Ruskistettu timjamivoi-kukkakaali, vuohenjuustopolenta ja tahinijogurtti

22.03.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Repo + Tyyli Janic Leino

Ruskistettu kukkakaali on vuohenjuustopolentan ja tahinijogurtin kanssa herkkujen aatelia. Tarjoile hedelmäisen valkoviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis, munaton

45 min

*

1 iso kukkakaali

100 g voita

1 rkl timjamia hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

*

Tahinijogurtti:

2 dl maustamatonta jogurttia

1 rkl tahinia

2 rkl sitruunamehua

1 tl sokeria

suolaa

*

Polenta:

4 dl kasvislientä

1 1/2 dl polentajauhoja

1 dl pehmeää vuohenjuustoa

1 rkl sherryetikkaa

suolaa

Valmistusohje

1. Nosta kukkakaali leivinpaperilla suojattuun uunivuokaan.
2. Ruskista voi kattilassa eli kuumenna, kunnes voi on kauniin ruskeaa. Lisää voihin hienonnetut timjamit.
3. Kaada ruskistettu voi kukkakaalin päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
4. Valmista tahinijogurtti kukkakaalin kypsyessä sekoittamalla kaikki tahinijogurtin ainekset keskenään. Anna maustua viileässä.
5. Valmista polenta. Kiehauta kasvisliemi, lisää polentajauhot voimakkaasti sekoittaen ja hauduta 10 minuuttia. Sekoittele välillä.
6. Lisää vuohenjuusto, etikka ja suolaa.
7. Tarkista kaalin kypsyys ja tarjoile jaettavana ruokana polentan ja tahinijogurtin kanssa.

Viinisuositus

Leth Duett Riesling & Veltliner 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
11,79 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä