Routapaisti ja tortillat

Herkullinen routapaisti ja tortillat

Herkullinen routapaisti syntyy hirvenlihasta. Kääräise paisti tortillan sisään ja täytä mehevillä ja raikkailla täytteillä.

24 h 20 min
servings 6 annosta

27.10.2021 Sanna Kekäläinen + kuva Reetta Pasanen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 kg jäistä naudan sisä- tai paahtopaistia (tai hirven)

1 l vettä

4 valkosipulinkynttä

½ dl karkeaa suolaa

1 nippu tai ruukku korianteria

1 rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl fariinisokeria

1 rkl kokonaisia mustapippureita

1 rkl korianterinsiemeniä

2 laakerinlehteä

*

Tarjoiluun:

maissitortilloja

punasipulia hienonnettuna

avokadoa

pico de galloa (tuoretomaattisalsaa)

cheddaria tai fetaa raastettuna

korianterin lehtiä

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 80 asteeseen.
2. Laita jäinen paisti vuoassa uuniin. Paista kaksi tuntia.
3. Työnnä paistolämpömittari lihaan. Jatka paistamista, kunnes lämpömittari näyttää 60 astetta. Aikaa kuluu noin neljä tuntia.
4. Mittaa vesi, kuoritut valkosipulit, suola, korianterinvarret (säästä lehdet tarjoiluun), balsamiviinietikka ja mausteet kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä.
5. Siirrä paisti liemeen. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna maustua vähintään 1 vrk.
6. Nosta paisti pois liemestä. Leikkaa lihasta ohuita suikaleita. Tarjoa esimerkiksi tortillojen ja tykötarpeiden kanssa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla