viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Roquefort-etanat voitaikinalehikäisessä

26.06.2012 Antti Vahtera

Paista silputtuja sipuleita ja etanoita kasarissa kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää kanaliemi, kerma ja persilja ja keitä hetki. Lisää lopuksi 100 g juustoa ja mausta kastike pippureilla. Kaaviloi voitaikina 0,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinapyörällä tai muotilla haluamasi muotoisia levyjä. Jaa loput juustosta taikinalevyjen päälle ja paista hetki 200 C uunissa. Leikkaa lehikäiset kahteen tai […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

100 g voitaikinaa

28-30 etanaa

2 salottisipulia

2 rkl persiljaa

2 dl kermaa

150 g Roquefort-juustoa

2 dl kanalientä

valko- ja mustapippuria myllystä

cayennepippuria

Valmistusohje

Paista silputtuja sipuleita ja etanoita kasarissa kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää kanaliemi, kerma ja persilja ja keitä hetki. Lisää lopuksi 100 g juustoa ja mausta kastike pippureilla.

Kaaviloi voitaikina 0,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinapyörällä tai muotilla haluamasi muotoisia levyjä. Jaa loput juustosta taikinalevyjen päälle ja paista hetki 200 C uunissa.

Leikkaa lehikäiset kahteen tai kolmeen osaan ja annostele etanat ja kastike lehikäisille.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä