Ainekset
25 g kuivattuja (1 l tuoreita) suppilovahveroita
vettä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
50 g voita 600–700 g hirvi- tai riistakäristyslihaa
1 1/2 tl suolaa
2 tl katajanmarjoja
1/2 tl mustapippuria
2 tl sinappia
2 dl olutta
n. 2 dl vettä tai lihalientä
Valmistusohje
1. Laita sienet likoamaan haaleaan veteen. Tai puhdista ja paista tuoreet sienet voissa.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppu pannulla pienessä määrässä voita pehmeäksi ja siirrä pataan.
3. Lisää voita pannulle ja ruskista kohmeinen käristysliha parissa erässä kauniin ruskeaksi. Laita liha pataan, lisää mausteet, nesteet ja valutetut sienet (tai paistetut tuoreet sienet).
4. Anna ruoan hautua hiljalleen, kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Vanha maailma:
M. Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2020
Alkon tuotenro 1:
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Uusi maailma: