Ainekset
200 g hirven sisäfileetä
mustapippuria myllystä
merisuolaa
2 rkl kirkastettua voita
1 appelsiini
1 lime
2 rkl sokeria
1 dl vettä
2 dl silputtua persiljaa
4 cl konjakkia
Tomaattisiirappi
20 kpl kirsikkatomaattia
1 rkl kirkastettua voita
2 rkl sokeria
1 dl vettä
1 appelsiinin mehu
mustapippuria myllystä
suolaa
Valmistusohje
Poista fileestä jänteet ja ylimääräiset rasvat. Mausta filee pippurilla ja kevyesti suolalla. Paista fileen pinta kirkastetussa voissa paistinpannulla joka puolelta rapeaksi, Varo kuitenkin polttamasta pintaa. Pese appelsiini ja limesitruuna hyvin. Kaavi sitrusraudalla (tai raastimella) suikaleita hedelmien pintakuoresta. Purista hedelmistä mehu.
Lisää kattilaan kuoret, sokeri, vesi sekä mehu ja keitä, kunnes kuoret ovat pehmeitä. Jäähdytä. Lisää joukkoon konjakki, persilja ja runsaasti mustapippuria. Nosta filee pakastepussiin ja lisää kattilan sisältö pussiin. Poista pussista ilma ja sulje tiukasti kiinni. Anna lihan maustua pöydällä pari tuntia ja nosta vasta sitten pakastimeen. Anna lihan pakastua yön yli.
Ota liha pakastimesta, anna sen hetki sulaa ja kaavi makuaineet lihan pinnalta. Leikkaa lihasta ohuita viipaleita lautaselle ja sivele päälle tomaattisiirappia.
Tomaattisiirappi
Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Kuullota tomaatit laakeassa kattilassa voin kanssa kuumiksi. Lisää joukkoon sokeri, vesi ja appelsiinin mehu ja anna kiehua hiljalleen, kunnes liemestä noin puolet on kiehunut pois. Mausta pippurilla ja suolalla. Anna jäähtyä haaleaksi. Sivele siirappia kylmien lihaviipaleiden päälle.