Tofupuikot ja linssitahna

Rapeat tofupuikot & linssitahna

Silloinkin kun ruokakaapissa ei ole mitään, linsseistä syntyy ruokaisa ateria. Muheva linssitahna sopii niin lisukkeeksi kuin pikapastan proteiiniksi.

45 min
servings 4 annosta

09.03.2023 Reseptit Satu Koivisto + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuvat Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 pkt (500 g) kiinteää tofua

1 dl vehnäjauhoja

1 dl vettä

1 tl juustokuminaa

¾ tl suolaa

½ tl jauhettua korianteria

1 sitruunan raastettu kuori

2 dl pankojauhoa

2 rkl öljyä paistamiseen

sitruunamehua

*

Linssitahna:

4 dl punaisia linssejä

4 dl vettä keittämiseen

1 prk (280/180 g) grillattuja säilykepaprikoita tai 2½ dl paahdettuja paprikoita

1½ dl öljyä (käytä säilykepaprikoiden öljy!)

1 tl paprikajauhetta

½ tl suolaa

2 rkl sitruunamehua

pari kierrosta mustapippuria myllystä

tuoretta korianteria

*

Lisäksi:

leipää

Valmistusohje

1. Leikkaa molemmat tofupalat kuuteen osaan. Kääri palat puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja jätä kuivumaan painon alle.
2. Huuhtele linssit lävikössä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Kun linssit ovat jäähtyneet, laita kaikki linssitahnan ainekset kannuun ja surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Tarkista suola. Säästä puolet linssitahnasta seuraavan päivän pastaan.
3. Sekoita vehnäjauho ja vesi tahnaksi. Mausta juustokuminalla, suolalla, korianterilla ja sitruunankuorella. Laita pankojauhot matalalle lautaselle.
4. Kuumenna öljy pannulla. Kasta tofupuikot ensin vehnäjauhotahnassa ja pyörittele sitten pankojauhossa. Paista tofupuikot pannulla rapeiksi.
5. Viimeistele tofupuikot sitruunamehulla ja tarjoile ne linssitahnan kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla