Ainekset
2 pkt (500 g) kiinteää tofua
1 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 tl juustokuminaa
¾ tl suolaa
½ tl jauhettua korianteria
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl pankojauhoa
2 rkl öljyä paistamiseen
sitruunamehua
*
Linssitahna:
4 dl punaisia linssejä
4 dl vettä keittämiseen
1 prk (280/180 g) grillattuja säilykepaprikoita tai 2½ dl paahdettuja paprikoita
1½ dl öljyä (käytä säilykepaprikoiden öljy!)
1 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
pari kierrosta mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria
*
Lisäksi:
leipää
Valmistusohje
1. Leikkaa molemmat tofupalat kuuteen osaan. Kääri palat puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja jätä kuivumaan painon alle.
2. Huuhtele linssit lävikössä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Kun linssit ovat jäähtyneet, laita kaikki linssitahnan ainekset kannuun ja surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Tarkista suola. Säästä puolet linssitahnasta seuraavan päivän pastaan.
3. Sekoita vehnäjauho ja vesi tahnaksi. Mausta juustokuminalla, suolalla, korianterilla ja sitruunankuorella. Laita pankojauhot matalalle lautaselle.
4. Kuumenna öljy pannulla. Kasta tofupuikot ensin vehnäjauhotahnassa ja pyörittele sitten pankojauhossa. Paista tofupuikot pannulla rapeiksi.
5. Viimeistele tofupuikot sitruunamehulla ja tarjoile ne linssitahnan kanssa.