viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Rapeaa possunkylkeä ja punaviinivinegrettiä

20.06.2018 Kira Weckman + Viinisuositus Kalle Naatula + Kuva Sami Piskonen

Kokeile possunkylkeä ja Joseph Drouhin Moulin-à-Vent -viiniä. Nappi yhdistelmä!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

30 min + kypsennys 2,5 h

*

1 kg possunkylkeä (luuton, nahallinen)

2 rkl hienoa suolaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

1 rkl soijaa (gluteenitonta)

1 rkl juoksevaa hunajaa

2 salottisipulia

4 valkosipulinkynttä

2 laakerinlehteä

4 tähtianista

oliiviöljyä

1 1/2 dl valkoviiniä

5 dl kanalientä

*

Punaviinivinegretti:

1 dl punaviiniä

2 rkl tummaa balsamicoa

1/2 dl sokeria

1 tähtianis

1 tl suolaa

1 dl rypsiöljyä

*

Kasvikset:

1 pkt broccolinia tai vihreää parsaa

2 pientä sidesalaattia

1 pieni fenkoli

1 rkl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa possun nahkaan rasvaan asti yltävät ristiviillot. Mausta liha molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Sekoita soija ja hunaja, valele seos nahkapuolelle.
2. Kuori sipulit. Paloittele salottisipulit, halkaise valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita padassa tilkassa oliiviöljyä yhdessä laakerinlehtien ja tähtianiksen kanssa.
3. Siirrä kasvikset pois padasta. Paahda padassa tai pannulla possunkylkeä nahkapuoli alaspäin vähintään 5 minuuttia. Käännä ja paahda vielä 2 minuuttia.
4. Lisää viini (älä kaada nahan päälle) ja anna kiehahtaa.
5. Lisää kuumaa kanalientä sen verran, että liemi ylettyy lihan rasvakerrokseen asti, mutta ei nahkaan. Kiehauta ja lisää sipulit takaisin pataan.
6. Siirrä pata 160-asteiseen uuniin, kypsennä 2,5 tuntia. Suojaa liha kypsennyksen aikana foliolla, jos nahka tummuu liikaa.
7. Tee vinegretti lihan kypsyessä. Mittaa kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta kattilaan. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia.
8. Anna jäähtyä. Poista tähtianis.
9. Lisää kastikkeeseen öljy. Kaada kastike pulloon ja ravista ennen käyttöä.
10. Nosta pata uunista, kun liha on kypsää. Nosta kylki toiseen astiaan vetäytymään.
11. Viipaloi liha. Halutessasi paahtaa lihaviipaleet vielä pannulla. Valele punaviinivinegrettiä lihan pintaan juuri ennen tarjoilua.
12. Pese ja kuivaa salaatit ja fenkolit.
13. Laita broccolinit ja halkaistut sidesalaatit leivinpaperille uunipellille. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä.
14. Viipaloi fenkoli veitsellä tai mandoliinilla ohuiksi suikaleiksi. Mausta vinegretillä ja tarjoile possun kanssa.

Viinisuositus

Joseph Drouhin Moulin-à-Vent 2018

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Bourgogne
18,90 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

16.04.2025 Annukka Oksanen + kuvat Satu Salmitie ja Shutterstock

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä