Ainekset
4 annosta
maidoton
*
300 g broilerin sisäfileetä
3/4 tl suolaa
1/2 tl cayennepippuria
*
Leivitykseen:
1 muna
1-2 dl pankojauhoja
*
Paistamiseen:
5 dl rypsiöljyä
*
Srirachamajoneesi:
1 keltuainen
3 tl srirachakastiketta ripaus suolaa ja sokeria
1 dl rypsiöljyä
ripaus suolaa ja sokeria
*
Pinaatti-pähkinäsalaatti:
noin 1 l pinaatinlehtiä ja -versoja
1/2 kurkku 1 dl hienonnettua korianteria 1 dl suolapähkinöitä
1 kevätsipuli
1 dl hienonnettua korianteria
1 dl suolapähkinöitä
*
Inkiväärikastike:
1 rkl raastettua inkivääriä
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl limetinmehua
2 tl seesaminsiemenöljyä
1 tl kalakastiketta
Valmistusohje
1. Mausta broilerin sisäfileet suolalla ja cayennepippurilla.
2. Riko muna syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Pyöräytä kana-sisäfileet kananmunassa ja sen jälkeen pankojauhoissa.
3. Kuumenna öljy kattilassa. Mittaa öljyn lämpötila digitaalisella paistolämpömittarilla. Kun öljyn lämpötila on +175, nosta kolmasosa broilereista öljyn joukkoon kypsymään. Kypsennä noin 4 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullan ruskea. Paista näin loputkin broilerit.
4. Sekoita kulhossa keltuainen ja srirachakastike. Valuta joukkoon öljyä ohuena nauhana ja vatkaa koko ajan voimakkaasti tai sekoita sauvasekoittimella. Mausta majoneesi ripauksella suolaa ja sokeria.
5. Huuhtele pinaatinlehdet ja versot tarvittaessa ja kuivaa. Pese kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Rouhi suolapähkinöitä hieman pienemmiksi.
6. Sekoita inkiväärikastikkeen ainekset isossa kulhossa.
7. Lisää kulhoon pinaatit ja versot, kurkkuviipaleet, kevätsipuli ja korianteri. Heiluttele kulhoa niin, että kastike ja salaatti sekoittuvat kunnolla.
8. Kaada salaatti tarjoiluvadille. Ripottele päälle suolapähkinöitä. Nosta salaatin joukkoon paistettuja, rapeita broilerinfileitä. Tarjoile srirachamajoneesi erikseen broilerien dippikastikkeena.