Ainekset
3-4 annosta
gluteeniton, kasvis, munaton
*
2 vartta (250 g) raparperia
1 rkl sokeria
1 rkl voita
1/2 dl hasselpähkinärouhetta
150 g pehmeää vuohenjuustoa
1 pkt (70 g) salaattiversoseosta
1 pkt (70-80 g) baby-pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl hunajaa
*
Lisäksi:
balsamicosiirappia
raparperin kuorisuikaleita
Valmistusohje
1. Kuori raparperit ja leikkaa sormen mittaisiksi. Kuumenna sokeria pannulla, kunnes väri on kultainen. Lisää voi ja raparperi. Paista pari minuuttia, kunnes raparperit hieman pehmenevät mutta ovat vielä rapeita. Poista pannulta ja anna jäähtyä.
2. Paahda pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Kaada rouhe lautaselle ja anna jäähtyä. Ota vuohenjuustosta kahdella lusikalla nokareita (10–12 kpl) ja kierittele rouheessa.
3. Nostele salaattiversot ja pinaatti sekaisin kulhossa. Mausta öljystä, viinietikasta ja hunajasta sekoitetulla kastikkeella.
4. Jaa salaattiseos tarjoilulautasille. Nosta päälle raparperit ja juustopalleroita. Valuta pintaan balsamicosiirappia. Koristele halutessasi raparperi-kuorisuikerolla. Tarjoa raparperisalaatti heti.