Ainekset
1 varsi raparperia
2 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 sitruuna (kuori)
½ vaniljatanko
1 rosmariinin oksa
*
Rosmariini-tuorejuusto:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl raparperilientä (kokoon keitettyä)
1 kuivattu rosmariininoksa hienonnettuna
*
Koristeluun:
ruby-suklaata
orvokkeja
Valmistusohje
1.Kuori raparperi ja paloittele noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2. Kiehauta vesi, sokeri, puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan vaniljatangon siemenet kattilassa.
3. Lisää raparperit kuumaan liemeen ja nosta kattila pois liedeltä. Peitä kattila kelmulla ja anna raparperien hautua 15 minuuttia.
4. Nosta raparperit liemestä pois. Säästä liemi. Ota 1 desilitra lientä sivuun erilliseen astiaan.
5. Lisää kattilaan jääneeseen raparperiliemeen rosmariininoksa ja keitä lientä kasaan, kunnes jäljellä on 1 dl lientä.
6. Nosta rosmariinioksa liemestä ja siirrä se leivinpaperin päälle pellille. Kuivaa rosmariinia 80-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
7. Sekoita rosmariini-tuorejuuston ainekset keskenään. Käytä tähän kokoonkeitetty, jäähtynyt raparperiliemi.
8. Valuta lautaselle tilkka raparperilientä erillisestä astiasta ja laita sen päälle nokare rosmariini-tuorejuustoa. Nosta tuorejuuston päälle haudutettua raparperia, raasta ruby-suklaata ja koristele kukilla.