viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Raparperi, sitrus ja ruby-suklaa
Reseptit

Raparperi sitrus-vaniljaliemessä ja ruby-suklaa

01.06.2021 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Piskonen

time Created with Sketch.
1 h 20 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kevään ensimmäiset raparperit ovat usein hentoja ja hieman punertavia. Niistä syntyy kaunis ja herkkä jälkiruoka. Annoksen viimeistelee vaaleanpunainen ruby-suklaa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 varsi raparperia

2 dl vettä

1 dl sokeria

1/2 sitruuna (kuori)

½ vaniljatanko

1 rosmariinin oksa

*

Rosmariini-tuorejuusto:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl raparperilientä (kokoon keitettyä)

1 kuivattu rosmariininoksa hienonnettuna

*

Koristeluun:

ruby-suklaata

orvokkeja

Valmistusohje

1.Kuori raparperi ja paloittele noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2. Kiehauta vesi, sokeri, puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan vaniljatangon siemenet kattilassa.
3. Lisää raparperit kuumaan liemeen ja nosta kattila pois liedeltä. Peitä kattila kelmulla ja anna raparperien hautua 15 minuuttia.
4. Nosta raparperit liemestä pois. Säästä liemi. Ota 1 desilitra lientä sivuun erilliseen astiaan.
5. Lisää kattilaan jääneeseen raparperiliemeen rosmariininoksa ja keitä lientä kasaan, kunnes jäljellä on 1 dl lientä.
6. Nosta rosmariinioksa liemestä ja siirrä se leivinpaperin päälle pellille. Kuivaa rosmariinia 80-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
7. Sekoita rosmariini-tuorejuuston ainekset keskenään. Käytä tähän kokoonkeitetty, jäähtynyt raparperiliemi.
8. Valuta lautaselle tilkka raparperilientä erillisestä astiasta ja laita sen päälle nokare rosmariini-tuorejuustoa. Nosta tuorejuuston päälle haudutettua raparperia, raasta ruby-suklaata ja koristele kukilla.

Viinisuositus

Banfi Rosa Regale Brachetto d'Acqui Dolce 2019

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Italia
11,98 €
0,375 l
Kallis
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka

Lue lisää

Sesongin sitrusreseptit

10.01.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Sami Repo

Järjestä olutpruuvi – vinkit oluttastingin järjestämiseen

07.02.2023 Anikò Lehtinen + kuva Shutterstock

Raparperi + viini: näin yhdistät ja onnistut!

15.05.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä