viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Raparperi-paahtokermavanukas

26.06.2012 Antti Vahtera

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin. Jaa seos uunin kestäviin annosvuokiin tai isoon uunivuokaan. Lisää vuokiin kuoritut ja pieniksi paloitellut raparperit. Kypsennä 95 – 100-asteisessa uunissa n. 1 – 1,5 tuntia. Jos vanukas tuntuu […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 munankeltuaista

1 dl sokeria

1 vaniljatanko

2,5 dl kuohukermaa

0,5 dl maitoa

2 raparperitankoa

Fariini-kidesokerisekoitusta pintaan.

Valmistusohje

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin. Jaa seos uunin kestäviin annosvuokiin tai isoon uunivuokaan. Lisää vuokiin kuoritut ja pieniksi paloitellut raparperit. Kypsennä 95 – 100-asteisessa uunissa n. 1 – 1,5 tuntia. Jos vanukas tuntuu juoksevalta, niin jatka kypsennystä nostamatta lämpötilaa, kunnes vanukas on kiinteä. Anna jäähtyä. Juuri ennen tarjoilua ripottele pintaan sokeriseosta ja polta käsikaasupullolla tai uunin grillissä rapean ruskeaksi.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä