viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Raparperi-paahtokermavanukas

26.06.2012 Antti Vahtera

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin. Jaa seos uunin kestäviin annosvuokiin tai isoon uunivuokaan. Lisää vuokiin kuoritut ja pieniksi paloitellut raparperit. Kypsennä 95 – 100-asteisessa uunissa n. 1 – 1,5 tuntia. Jos vanukas tuntuu […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 munankeltuaista

1 dl sokeria

1 vaniljatanko

2,5 dl kuohukermaa

0,5 dl maitoa

2 raparperitankoa

Fariini-kidesokerisekoitusta pintaan.

Valmistusohje

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin. Jaa seos uunin kestäviin annosvuokiin tai isoon uunivuokaan. Lisää vuokiin kuoritut ja pieniksi paloitellut raparperit. Kypsennä 95 – 100-asteisessa uunissa n. 1 – 1,5 tuntia. Jos vanukas tuntuu juoksevalta, niin jatka kypsennystä nostamatta lämpötilaa, kunnes vanukas on kiinteä. Anna jäähtyä. Juuri ennen tarjoilua ripottele pintaan sokeriseosta ja polta käsikaasupullolla tai uunin grillissä rapean ruskeaksi.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä