viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Raparperi-mansikkakeitto ja kanelikermaa

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori raparperit ja leikkaa ne noin 1 cm:n paloiksi. Kuullota palat kattilassa voin kanssa lämpimiksi. Lisää sokeri ja vesi. Anna kiehua hetki, mutta älä kuitenkaan keitä raparpereja rikki. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada jauho-vesiseos keittoon koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa ja ota kattila pois liedeltä. Lisää puhdistetut, puolitetut mansikat. Vaahdota kerma kevyesti ja […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 kpl raparperia

ropponen mansikoita

2 tl voita

1 dl sokeria

6 dl vettä

1 rkl perunajauhoja

2 dl kuohukermaa

2 tl vaniljasokeria

kanelia

Valmistusohje

Kuori raparperit ja leikkaa ne noin 1 cm:n paloiksi. Kuullota palat kattilassa voin kanssa lämpimiksi. Lisää sokeri ja vesi. Anna kiehua hetki, mutta älä kuitenkaan keitä raparpereja rikki. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada jauho-vesiseos keittoon koko ajan sekoittaen.

Anna seoksen kiehahtaa ja ota kattila pois liedeltä. Lisää puhdistetut, puolitetut mansikat. Vaahdota kerma kevyesti ja mausta se vaniljasokerilla. Jaa keitto lautasille, nosta päälle nokare kermaa ja viimeistele sirottelemalla kanelia pinnalle.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä