viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Raparperi-mansikkakeitto ja kanelikermaa

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori raparperit ja leikkaa ne noin 1 cm:n paloiksi. Kuullota palat kattilassa voin kanssa lämpimiksi. Lisää sokeri ja vesi. Anna kiehua hetki, mutta älä kuitenkaan keitä raparpereja rikki. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada jauho-vesiseos keittoon koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa ja ota kattila pois liedeltä. Lisää puhdistetut, puolitetut mansikat. Vaahdota kerma kevyesti ja […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 kpl raparperia

ropponen mansikoita

2 tl voita

1 dl sokeria

6 dl vettä

1 rkl perunajauhoja

2 dl kuohukermaa

2 tl vaniljasokeria

kanelia

Valmistusohje

Kuori raparperit ja leikkaa ne noin 1 cm:n paloiksi. Kuullota palat kattilassa voin kanssa lämpimiksi. Lisää sokeri ja vesi. Anna kiehua hetki, mutta älä kuitenkaan keitä raparpereja rikki. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada jauho-vesiseos keittoon koko ajan sekoittaen.

Anna seoksen kiehahtaa ja ota kattila pois liedeltä. Lisää puhdistetut, puolitetut mansikat. Vaahdota kerma kevyesti ja mausta se vaniljasokerilla. Jaa keitto lautasille, nosta päälle nokare kermaa ja viimeistele sirottelemalla kanelia pinnalle.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä