Ranskalainen aamiaiskulho

Ranskalainen aamiaiskulho ja lasi samppanjaa tai mustikkafresitaa tekee viikonloppuaamusta juhlan.

30 min
servings 4 annosta

03.05.2017 Teresa Välimäki + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

munaton

20 min + 15 min jäähtymiseen ja marinointiin

*

6 dl paksua turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia

2 dl hilloa (itsetehtyä)

2 dl granolaa

250 g marinoituja marjoja

4 pientä voisarvea

*

Granola:

1/2 dl kaurahiutaleita

1/2 dl kvinoaa

1/2 dl kookoslastuja

1/2 dl kurpitsansiemeniä

1 rkl rypsiöljyä

2 tl hunajaa

ripaus kanelia

ripaus suolaa

*

Marinoidut marjat:

250 g tuoreita puhdistettuja marjoja

2 tl ruusuvettä

1 limetti

1 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Aloita valmistamalla granola, voit valmistaa sen jo paria päivää ennenkin. Sekoita kulhossa kuivat ainekset.

2. Paahda niitä kuumalla kuivalla paistinpannulla koko ajan sekoitellen niin että ne saavat väriä mutta eivät pala.

3. Sekoita nopeasti joukkoon öljy, hunaja, kaneli ja suola. Kaada granola kulhoon ja anna jäähtyä.

4. Marinoi seuraavaksi marjat. Laita marjat kulhoon, paloittele tarvittaessa isoimmat.

5. Sekoita pienessä kulhossa ruusuvesi, yhden limetin raastettu kuori ja puolikkaan limetin mehu sekä hunaja. Kaada marinadi marjoille. Kääntele marjoja varovasti niin, että maut tarttuvat kaikkialle. Anna maustua hetki.

6. Kokoa kulhot. Sekoita jogurtin joukkoon puolet hillosta ja jaa jogurtti annoskulhoihin. Lusikoi pinnalle loppu hillo, granola ja marjat. Viimeistele voisarvilla.

Viinisuositus

Viinivaihtoehto makean ystävälle

Fresita Blueberry-Rasberry, Chile, Alko 692117, 10,18 €

”Makean viinin marjainen maku tukee samankaltaisuudellaan herkullisesti marjojen ja hillon vivahteita. Viinin pirskahtelevuus viimeistelee yhdistelmän ryhdittämällä kokonaisuutta. Ylättävän herkullista!”

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla