Ainekset
4 annosta
munaton
20 min + 15 min jäähtymiseen ja marinointiin
*
6 dl paksua turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
2 dl hilloa (itsetehtyä)
2 dl granolaa
250 g marinoituja marjoja
4 pientä voisarvea
*
Granola:
1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl kvinoaa
1/2 dl kookoslastuja
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl rypsiöljyä
2 tl hunajaa
ripaus kanelia
ripaus suolaa
*
Marinoidut marjat:
250 g tuoreita puhdistettuja marjoja
2 tl ruusuvettä
1 limetti
1 rkl hunajaa
Valmistusohje
1. Aloita valmistamalla granola, voit valmistaa sen jo paria päivää ennenkin. Sekoita kulhossa kuivat ainekset.
2. Paahda niitä kuumalla kuivalla paistinpannulla koko ajan sekoitellen niin että ne saavat väriä mutta eivät pala.
3. Sekoita nopeasti joukkoon öljy, hunaja, kaneli ja suola. Kaada granola kulhoon ja anna jäähtyä.
4. Marinoi seuraavaksi marjat. Laita marjat kulhoon, paloittele tarvittaessa isoimmat.
5. Sekoita pienessä kulhossa ruusuvesi, yhden limetin raastettu kuori ja puolikkaan limetin mehu sekä hunaja. Kaada marinadi marjoille. Kääntele marjoja varovasti niin, että maut tarttuvat kaikkialle. Anna maustua hetki.
6. Kokoa kulhot. Sekoita jogurtin joukkoon puolet hillosta ja jaa jogurtti annoskulhoihin. Lusikoi pinnalle loppu hillo, granola ja marjat. Viimeistele voisarvilla.
Viinisuositus
Louis Roederer Collection 244 Champagne Brut
Alkon tuotenro 1:
73,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Viinivaihtoehto makean ystävälle
Fresita Blueberry-Rasberry, Chile, Alko 692117, 10,18 €
”Makean viinin marjainen maku tukee samankaltaisuudellaan herkullisesti marjojen ja hillon vivahteita. Viinin pirskahtelevuus viimeistelee yhdistelmän ryhdittämällä kokonaisuutta. Ylättävän herkullista!”