Ainekset
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl kuivattua rakuunaa
1 ps (500 g) pakasteranskalaisia
2 l rypsi- tai syväpaistoöljyä
Valmistusohje
1. Laita suola ja kuivattu rakuuna mortteliin, jauha hienoksi.
2. Kuumenna öljy 180-asteiseksi valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa.
3. Laske 1/3 ranskalaisista kerrallaan kuumaan öljyyn ja friteeraa kullanrapeiksi. Nosta valmiit ranskalaiset talouspaperille valumaan. Friteeraa kaikki ranskalaiset samalla tavalla.
4. Nosta hieman jäähtyneet ranskalaiset kulhoon ja mausta rakuunasuolalla. Tarjoa ranskalaiset parsa-hot dogin kanssa.
Vinkki: Voit halutessasi paahtaa ranskalaiset myös uunissa pakkauksen ohjeen mukaan ja maustaa lopuksi rakuunasuolalla.