Rakuunaranskalaiset

Rakuunalla maustetut ranskalaiset maistuvat sellaisenaan tai itse tehdyn parsahodarin kanssa.

25 min
servings 4 annosta

13.06.2020 Linnea Vihonen + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 rkl karkeaa merisuolaa

1 rkl kuivattua rakuunaa

1 ps (500 g) pakasteranskalaisia

2 l rypsi- tai syväpaistoöljyä

Valmistusohje

1. Laita suola ja kuivattu rakuuna mortteliin, jauha hienoksi.
2. Kuumenna öljy 180-asteiseksi valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa.
3. Laske 1/3 ranskalaisista kerrallaan kuumaan öljyyn ja friteeraa kullanrapeiksi. Nosta valmiit ranskalaiset talouspaperille valumaan. Friteeraa kaikki ranskalaiset samalla tavalla.
4. Nosta hieman jäähtyneet ranskalaiset kulhoon ja mausta rakuunasuolalla. Tarjoa ranskalaiset parsa-hot dogin kanssa.

Vinkki: Voit halutessasi paahtaa ranskalaiset myös uunissa pakkauksen ohjeen mukaan ja maustaa lopuksi rakuunasuolalla.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Kegiviinit

Viinien hanatarjoilu yleistyy Euroopassa

Brittipubissa tarjoilija tarttuu yhä useammin juomapistooliin, kun asiakas tilaa viiniä. Viiniä lasketaan hanasta lasiin laadukkaissa ravintoloissakin. Ilmiö näkyy esimerkiksi myös Kööpenhaminassa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla