viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Raikkaat sitruunasilakat

01.10.2018 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Vinisuositukset Antti Rinta-Huumo

Raikkaat sitruunasilakat voi nauttia sormiruokana. Nosta silakka näkkäripalan päälle ja lisää pinnalle nokare kastiketta. Tukevampi alkuruoka syntyy, kun tarjoat silakoiden seurana pieniä keitettyjä siikli-perunoita.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

20 min + 30 min maustumiseen

*

600 g silakoita tai 300 g silakkafileitä

1 rkl öljyä

1/2 tl hienoa merisuolaa

*

Sitruunaöljy:

3 rkl oliiviöljyä

1/2 tl hienoa merisuolaa

1 valkosipulinkynsi

1 luomusitruunan kuori ja mehu

1/2 tl mustapippuria

1/2 dl lehtipersilja-basilikasilppua

*

Kastike:

1/2 dl majoneesia

1 dl ranskankermaa

1 rkl sitruunamehua

2 rkl tilli- tai persiljasilppua

1/4 tl suolaa

pari hyppysellistä chiliä

*

Tarjoiluun:

näkkileipää tai keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Perkaa ja fileoi silakat, jos et käytä valmiita fileitä. Pane silakat työalustalle nahkapuoli ylöspäin, sipaise nahka kevyesti öljyllä. Käännä fileet ja mausta lihapuolet suolalla. Anna maustua hetki.
2. Pane silakat nahkapuoli ylöspäin kevyesti öljytylle uunipellille tai uunivuokaan. Grillaa uunin ylätasolla pari minuuttia tai kunnes silakat ovat juuri ja juuri kypsiä. Tai kypsennä silakat halsterissa ulkogrillissä.
3. Valmista sitruunaöljy. Sekoita öljyyn suola, kuorittu ja raastettu valkosipuli, sitruunan mehu ja kuoriraaste, mustapippuri ja yrtit.
4. Pane silakat lämpiminä tarjoiluastiaan, valuta päälle sitruunaöljy. Nostele fileitä, että ne peittyvät öljyllä. Anna maustua vähintään puoli tuntia.
5. Sekoita kastikeainekset keskenään.
6. Tarjoa silakat kastikkeen ja ohuen näkkileivän tai pienten keitettyjen perunoiden kanssa.

Viinisuositukset

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini
11,05 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä