Purjo-makkararisotto

Purjo-makkararisotto

Purjo-makkararisotto on lämmittävää turvaruokaa.

1 h 15 min
servings 4 annosta

22.01.2024 Resepti Sandra Lehmuskallio + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

150 g italialaista salsicciaa (tai muuta mausteista raakamakkaraa)

1 dl oliiviöljyä

200 g risottoriisiä

1 purjo

2 dl valkoviiniä

kasvislientä

100 g parmesaania raastettuna

50 g huoneenlämpöistä voita

½ sitruunan mehu

(suolaa)

mustapippuria

*

Kasvisliemi:

1 sipuli

2 porkkanaa

2 lehtisellerin vartta

1 l vettä

1 rkl karkeaa merisuolaa

Valmistusohje

1. Tee ensin liemi. Pilko kuoritut sipulit ja porkkanat sekä sellerinvarret kattilaan. Kaada päälle vesi ja suola. Kiehauta ja anna porista kevyesti noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Sekoita liemi tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
2. Pilko makkarat pieniksi paloiksi ja paista ne kuivassa risottokattilassa. Siirrä makkarat lautaselle. Lämmitä oliiviöljy samassa kattilassa. Lisää riisi ja kuullota muutama minuutti.
3. Leikkaa huuhdeltu purjo ohuiksi renkaiksi. Lisää kattilaan 2/3 purjosta (säästä loput koristeluun), sekoita ja lisää valkoviini. Anna viinin porista kunnolla noin minuutti ja laske hieman lämpötilaa.
4. Lisää kasvislientä niin että riisit juuri peittyvät. Anna porista kevyesti ja sekoita jatkuvasti nuolijalla, jotta saat risottoon kermaisen rakenteen. Lisää vähitellen kasvislientä koko ajan sekoittaen. Jatka noin 15–20 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää mutta siinä on vielä pieni purutuntuma.
5. Lisää parmesaani, voi ja sitruunamehu. Sekoita. Lisää makkarat, mausta tarvittaessa suolalla. Koristele purjorenkailla ja rouhaise päälle mustapippuria. Tarjoile heti.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla