Ainekset
6-8 annosta
30 min
*
1 kg (kotimaisia) omenoita
50 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl pekaanipähkinöitä
1 pkt valmista murotaikinaa (pakaste)
*
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä
1-2 rkl (vaahtera)siirappia
Valmistusohje
1. Pese ja lohko omenat.
2. Sulata voi paistinpannulla, lisää pannuun sokeri ja hieman rouhitut pähkinät sekä omenalohkot.
3. Paista omenoita pannulla viitisen minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät.
4. Omenoiden paistuessa kauli sulanut murotaikina ohuemmaksi levyksi ja leikkaa taikinapyörällä siitä ohuita suikaleita.
5. Kaada omenaseos uuni- tai piirakkavuokaan. Asettele taikinasuikaleet ristikoksi omenoiden päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes piiras on kauniin värinen.
7. Tarjoa lämpimänä jäätelön ja siirapin kera.