viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Puolen tunnin omenapiiras

03.09.2017 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen

Valmistaikina pelastaa, kun makean nälkä yllättää. Viiden raaka-aineen omenapiiras sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksikin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

6-8 annosta

30 min

*

1 kg (kotimaisia) omenoita

50 g voita

1 dl fariinisokeria

1 dl pekaanipähkinöitä

1 pkt valmista murotaikinaa (pakaste)

*

Tarjoiluun:

vaniljajäätelöä

1-2 rkl (vaahtera)siirappia

Valmistusohje

1. Pese ja lohko omenat.
2. Sulata voi paistinpannulla, lisää pannuun sokeri ja hieman rouhitut pähkinät sekä omenalohkot.
3. Paista omenoita pannulla viitisen minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät.
4. Omenoiden paistuessa kauli sulanut murotaikina ohuemmaksi levyksi ja leikkaa taikinapyörällä siitä ohuita suikaleita.
5. Kaada omenaseos uuni- tai piirakkavuokaan. Asettele taikinasuikaleet ristikoksi omenoiden päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes piiras on kauniin värinen.
7. Tarjoa lämpimänä jäätelön ja siirapin kera.

Viinisuositus

NES Passito di Pantelleria 2015

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Sisilia
15,21 €
0,375 l
Kallis
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä