viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Punaviinipäärynöitä ja Gorgonzolaa

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori päärynät. Leikkaa ne kuudeksi lohkoksi ja poista siemenet. Pane päärynät punaviinin kanssa kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, kunnes hedelmät ovat kauniin punaisia. Nosta päärynät reikäkauhalla vadille. Mittaa toiseen kattilaan sokeri ja anna paahtua kauniin ruskeaksi. Kaada päälle punaviini ja anna kiehua, kunnes kolmannes liemestä on haihtunut. Siirrä päärynät takaisin kattilaan mutta älä keitä niitä, […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2–3 kpl päärynää

6 dl punaviiniä

1 dl sokeria

150 g Gorgonzolaa tai Aura-juustoa

Valmistusohje

Kuori päärynät. Leikkaa ne kuudeksi lohkoksi ja poista siemenet. Pane päärynät punaviinin kanssa kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, kunnes hedelmät ovat kauniin punaisia. Nosta päärynät reikäkauhalla vadille.

Mittaa toiseen kattilaan sokeri ja anna paahtua kauniin ruskeaksi. Kaada päälle punaviini ja anna kiehua, kunnes kolmannes liemestä on haihtunut. Siirrä päärynät takaisin kattilaan mutta älä keitä niitä, vaan pyörittele vain liemessä. Leikkaa juustoviipaleita lautasille ja nostele päälle päärynöitä ja punaviinikastiketta.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä