viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Sesongin punakaali ja ruusua ja mesijuurta
Reseptit

Punakaalia, ruusua & mesijuurta

16.02.2021 Sami Tallberg + kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tämä on ihanaa talven sesonkiruokaa punakaalista! Kaalia ei tähän annokseen kypsennetty, vaan se saa pehmentyä ruusuisessa marinadissa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Kaali & marinadi:

1 keskikokoinen punakaali

40 villiruusun terälehteä (tai 0,5 dl ruusuvettä )

2 rkl dijonsinappia

2 rkl tyrnimehua

1 tl valkoviinietikkaa

1 dl oliiviöljyä

2 tl kuivattua puolukkaa jauheena

2 tl maldon- tai merisuolaa

20 kääntöä mustapippuria myllystä

1/4 ruukkua rakuunanlehtiä nypittyinä

*

Mesijuurimajoneesi:

2 keltuaista

1 rkl dijonsinappia

1 rkl sitruunamehua

1 rkl valkoviinietikkaa

10 cm pätkä mesijuurta, hyvin hienoksi leikattuna (tai 1/3 tl lakritsijauhetta, saa luontaistuotekaupoista)

2 1/2 dl auringonkukkaöljy

3 rkl oliiviöljy

1 tl sitruunanmehua

ripaus merisuolaa

mustapippuria myllystä

ruohosipulia

ruoholaukkaa (halutessasi)

Valmistusohje

Kaali & marinadi:
1. Leikkaa punakaali kuuteen osaan. Huom! Käytä vain neljä komeinta lohkoa.
2. Kaada tilkka tyrnimehua blenderiin. Lisää ruusunterälehdet ja aja hienoksi.
3. Sekoita ainekset kaalia lukuun ottamatta kulhossa.
4. Lisää punakaali muiden ainesten joukkoon. Kaada marinadia myös kaalilohkojen sisuksiin.
5. Anna maustua tunnin ajan. Lisää välillä marinadia lohkon sisuksiin.

Mesijuurimajoneesi:
1. Sekoita kulhossa vispilällä keltuaiset, sinappi, 1 rkl sitruunanmehua, etikka ja mesijuuri.
2. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan ilmavasti vatkaten.
3. Sekoita joukkoon 1 tl sitruunanmehua, suola ja mustapippuri. Sekoita kuohkeaksi majoneesiksi.
4. Ripottele majoneesin päälle hienonnettua ruohosipulia ja ruoholaukan kukkia, jos olet muistanut kuivata niitä viime kesänä.

Viinisuositus:

Stadlmann Rosé St.Laurent 2018

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Itävalta
12,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka

Grillatut persikat ja ruusukerma

time Created with Sketch.
15 min
Pääruoka

Haudutettu karitsan niska ja punakaali

time Created with Sketch.
3 h 40 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Tofu + viini: näin yhdistät herkulliset makuparit!

31.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Kasvisunelmia – 4 x sesongin vegeruoka

23.08.2021 Viinilehden toimitus + kuva Sami Repo

Italialainen illallinen, per favore!

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä