Ainekset
Kaali & marinadi:
1 keskikokoinen punakaali
40 villiruusun terälehteä (tai 0,5 dl ruusuvettä )
2 rkl dijonsinappia
2 rkl tyrnimehua
1 tl valkoviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
2 tl kuivattua puolukkaa jauheena
2 tl maldon- tai merisuolaa
20 kääntöä mustapippuria myllystä
1/4 ruukkua rakuunanlehtiä nypittyinä
*
Mesijuurimajoneesi:
2 keltuaista
1 rkl dijonsinappia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl valkoviinietikkaa
10 cm pätkä mesijuurta, hyvin hienoksi leikattuna (tai 1/3 tl lakritsijauhetta, saa luontaistuotekaupoista)
2 1/2 dl auringonkukkaöljy
3 rkl oliiviöljy
1 tl sitruunanmehua
ripaus merisuolaa
mustapippuria myllystä
ruohosipulia
ruoholaukkaa (halutessasi)
Valmistusohje
Kaali & marinadi:
1. Leikkaa punakaali kuuteen osaan. Huom! Käytä vain neljä komeinta lohkoa.
2. Kaada tilkka tyrnimehua blenderiin. Lisää ruusunterälehdet ja aja hienoksi.
3. Sekoita ainekset kaalia lukuun ottamatta kulhossa.
4. Lisää punakaali muiden ainesten joukkoon. Kaada marinadia myös kaalilohkojen sisuksiin.
5. Anna maustua tunnin ajan. Lisää välillä marinadia lohkon sisuksiin.
Mesijuurimajoneesi:
1. Sekoita kulhossa vispilällä keltuaiset, sinappi, 1 rkl sitruunanmehua, etikka ja mesijuuri.
2. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan ilmavasti vatkaten.
3. Sekoita joukkoon 1 tl sitruunanmehua, suola ja mustapippuri. Sekoita kuohkeaksi majoneesiksi.
4. Ripottele majoneesin päälle hienonnettua ruohosipulia ja ruoholaukan kukkia, jos olet muistanut kuivata niitä viime kesänä.