Sesongin punakaali ja ruusua ja mesijuurta

Punakaalia, ruusua & mesijuurta

Tämä on ihanaa talven sesonkiruokaa punakaalista! Kaalia ei tähän annokseen kypsennetty, vaan se saa pehmentyä ruusuisessa marinadissa.

1 h 15 min
servings 4 annosta

16.02.2021 Sami Tallberg + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Kaali & marinadi:

1 keskikokoinen punakaali

40 villiruusun terälehteä (tai 0,5 dl ruusuvettä )

2 rkl dijonsinappia

2 rkl tyrnimehua

1 tl valkoviinietikkaa

1 dl oliiviöljyä

2 tl kuivattua puolukkaa jauheena

2 tl maldon- tai merisuolaa

20 kääntöä mustapippuria myllystä

1/4 ruukkua rakuunanlehtiä nypittyinä

*

Mesijuurimajoneesi:

2 keltuaista

1 rkl dijonsinappia

1 rkl sitruunamehua

1 rkl valkoviinietikkaa

10 cm pätkä mesijuurta, hyvin hienoksi leikattuna (tai 1/3 tl lakritsijauhetta, saa luontaistuotekaupoista)

2 1/2 dl auringonkukkaöljy

3 rkl oliiviöljy

1 tl sitruunanmehua

ripaus merisuolaa

mustapippuria myllystä

ruohosipulia

ruoholaukkaa (halutessasi)

Valmistusohje

Kaali & marinadi:
1. Leikkaa punakaali kuuteen osaan. Huom! Käytä vain neljä komeinta lohkoa.
2. Kaada tilkka tyrnimehua blenderiin. Lisää ruusunterälehdet ja aja hienoksi.
3. Sekoita ainekset kaalia lukuun ottamatta kulhossa.
4. Lisää punakaali muiden ainesten joukkoon. Kaada marinadia myös kaalilohkojen sisuksiin.
5. Anna maustua tunnin ajan. Lisää välillä marinadia lohkon sisuksiin.

Mesijuurimajoneesi:
1. Sekoita kulhossa vispilällä keltuaiset, sinappi, 1 rkl sitruunanmehua, etikka ja mesijuuri.
2. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan ilmavasti vatkaten.
3. Sekoita joukkoon 1 tl sitruunanmehua, suola ja mustapippuri. Sekoita kuohkeaksi majoneesiksi.
4. Ripottele majoneesin päälle hienonnettua ruohosipulia ja ruoholaukan kukkia, jos olet muistanut kuivata niitä viime kesänä.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla