Punajuurta ja jogurttia

Punajuurta ja jogurttia

Punajuuret, jogurtti ja pikkelöidyt roseepippurit ovat herkullinen lisuke illallispöytään. Valmista kaveriksi esimerkiksi porsaankyljyksiä ja polentaa.

5 min
servings 6 annosta

09.11.2022 Resepti Meri-Tuuli Väntsi + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 pkt (500 g) kypsennettyjä punajuuria

3 dl kreikkalaista jogurttia

pikkelöityä roseepippuria

oliiviöljyä

*

Pikkelöity roseepippuri:

n. 20 g kokonaisia roseepippureita

¼ dl etikkaa

½ dl sokeria

¾ dl vettä

Valmistusohje

1. Tee ensin pikkelöity roseepippuri. Kiehauta pieni kasarillinen vettä ja keitä roseepippureita vedessä minuutin ajan. Siivilöi ja laita purkkiin.
2. Mittaa etikka, sokeri ja vesi kasariin, kiehauta ja keitä kunnes sokeri liukenee veteen. Kaada roseepippureiden päälle.
3. Kokoa annos. Leikkaa punajuuret lohkoiksi. Levitä jogurtti tarjoiluvadille ja asettele punajuurilohkot jogurtin päälle. Viimeistele pikkelöidyllä roseepippurilla ja muutamalla tipalla oliiviöljyä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla