Ainekset
1 pkt (500 g) kypsennettyjä punajuuria
3 dl kreikkalaista jogurttia
pikkelöityä roseepippuria
oliiviöljyä
*
Pikkelöity roseepippuri:
n. 20 g kokonaisia roseepippureita
¼ dl etikkaa
½ dl sokeria
¾ dl vettä
Valmistusohje
1. Tee ensin pikkelöity roseepippuri. Kiehauta pieni kasarillinen vettä ja keitä roseepippureita vedessä minuutin ajan. Siivilöi ja laita purkkiin.
2. Mittaa etikka, sokeri ja vesi kasariin, kiehauta ja keitä kunnes sokeri liukenee veteen. Kaada roseepippureiden päälle.
3. Kokoa annos. Leikkaa punajuuret lohkoiksi. Levitä jogurtti tarjoiluvadille ja asettele punajuurilohkot jogurtin päälle. Viimeistele pikkelöidyllä roseepippurilla ja muutamalla tipalla oliiviöljyä.