viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Punajuuri-sinihomejuustopiirakka

14.12.2018 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mausta tinkimättä. Valmistaikina pelastaa, kun stressi iskee. Punajuurista ja sinihomejuustosta syntyy herkullinen piiras, joka maistuu viinilasillisen kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 piiras, 6–8 annosta

munaton, kasvis

10 min + 25 min paistamiseen

*

1 pkt ruis-perunataikinaa, pakaste (esim.Sunnuntai)

1 prk (150 g) ranskankermaa

1 ps (150 g) sinihomejuustomurua (Aura)

4–5 punajuurta keitettynä

*

Koristeluun:

1 rkl balsamicoa

1 tl dijonsinappia

1/2 ruukkua basilikaa

6–8 saksanpähkinää

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 220-asteiseksi.
2. Kauli sulanut taikina leivinpaperin päällä ohuemmaksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan.
3. Sekoita ranskankerma ja noin puolet sinihomejuustomurusta. Leikkaa keitetyt punajuuret viipaleiksi.
4. Levitä ranskankermaseosta taikinalle. Levitä päälle punajuuriviipaleet ja loput rankankermasta. Ripottele pintaan myös loput sinihomejuustosta.
5. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
6. Sekoita balsamico ja sinappi.
7. Koristele piiras basilikanlehdillä, hieman murskatuilla saksanpähkinöillä ja balsamicokastikkeella. Nauti sinihomejuustopiirakka haaleana tai huoneenlämpöisenä.

Viinisuositus

Yellowglen Pink Dry

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Australia
9,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Tomaatti-pestopiirakat

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Quiche lorraine metsäsienistä

time Created with Sketch.
55 + pohjan esipaistamine min
Leivonnainen

Lue lisää

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Hurmaava joulumenu

03.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Sami Repo

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä