Punajuuri-sinihomejuustopiirakka

Mausta tinkimättä. Valmistaikina pelastaa, kun stressi iskee. Punajuurista ja sinihomejuustosta syntyy herkullinen piiras, joka maistuu viinilasillisen kanssa.

14.12.2018 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 piiras, 6–8 annosta

munaton, kasvis

10 min + 25 min paistamiseen

*

1 pkt ruis-perunataikinaa, pakaste (esim.Sunnuntai)

1 prk (150 g) ranskankermaa

1 ps (150 g) sinihomejuustomurua (Aura)

4–5 punajuurta keitettynä

*

Koristeluun:

1 rkl balsamicoa

1 tl dijonsinappia

1/2 ruukkua basilikaa

6–8 saksanpähkinää

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 220-asteiseksi.
2. Kauli sulanut taikina leivinpaperin päällä ohuemmaksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan.
3. Sekoita ranskankerma ja noin puolet sinihomejuustomurusta. Leikkaa keitetyt punajuuret viipaleiksi.
4. Levitä ranskankermaseosta taikinalle. Levitä päälle punajuuriviipaleet ja loput rankankermasta. Ripottele pintaan myös loput sinihomejuustosta.
5. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
6. Sekoita balsamico ja sinappi.
7. Koristele piiras basilikanlehdillä, hieman murskatuilla saksanpähkinöillä ja balsamicokastikkeella. Nauti sinihomejuustopiirakka haaleana tai huoneenlämpöisenä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla