Punajuuri-pestopasta

Punajuuri-pestopasta

Joulun välipäivinä maistuu joulun maut, mutta uudessa muodossa. Hyödynnä rosollin jämät punajuuri-pestopastaan.

45 min
servings 4 annosta

11.12.2023 Reseptit Teemu Laurell Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Tyyli Juuli Hakkarainen Kuvat Elvi Rista

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g tuorepastaa

suolaa

parmesaania raastettuna

mustapippuria

*

Pesto:

2 dl oliiviöljyä

½ dl pinjansiemeniä

1 valkosipulinkynsi

2 ruukkua basilikaa

50 g parmesaania

suolaa

mustapippuria  

*

Punajuuripyree:

4–6 keskikokoista punajuurta keitettynä tai paahdettuna

1–2 salottisipulia

2 rkl oliiviöljyä

(portviiniä)

5 dl kasvislientä

suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna 1 dl oliiviöljyä pannulla. Paahda pinjansiemeniä varovasti öljyssä, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Ota pannu pois levyltä, mutta jatka sekoittamista, kunnes oliiviöljy jäähtyy hieman. Öljyssä paahtamalla saat siemeniin kauniimman ja tasaisemman pintavärin. Jätä jäähtymään.
2. Nypi basilikanlehdet, rouhi parmesaani pienemmäksi, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita ne tehosekoittimen kulhoon ja lisää joukkoon 1 dl oliiviöljyä. Lisää myös huoneenlämpöisiksi jäähtyneet siemenet ja niiden paistoöljy. (Jos öljy on liian kuumaa, basilikanlehdet tummuvat ja peston väri kärsii.) Soseuta tasaiseksi pestoksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuori kypsät punajuuret ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Hienonna salottisipulit.
4. Laita sipulit ja oliiviöljy kattilaan. Kuullota, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Mikäli joulusta on jäänyt yli portviiniä, voit lisätä sitä tilkan sipuleiden joukkoon antamaan makua.
5. Lisää kattilaan punajuuret ja kasvisliemi. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia.
6. Soseuta pehmenneet punajuuret ja liemi tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
7. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan suolavedessä. Lisää punajuuripyree pastan sekaan ja sekoita huolellisesti. Lisää mukaan pestoa makusi mukaan ja sekoita vielä.
8. Viimeistele annos lopuksi pestonokareella, raastetulla parmesaanilla ja pippurilla. Tarjoile heti.

VINKKI

Hyödynnä joulupöydästä ylijääneet rosollit punajuuripastan pyreessä!

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla