Ainekset
2 dl kasvislientä
2 dl bulguria
1/2 sitruunanmehu
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 dl minttua hienonnettuna
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl kapriksia
500 g punajuuria
(100 g pekonia)
2 rkl öljyä
2 rkl balsamicoa
1 rkl hunajaa
1 tl kuminaa
1/2 tl suolaa
200 g halloum-juustoa
*
Piparjuurikastike
1 1/2 dl paksua maustamatonta jogurttia
2 rkl raastettua piparjuurta
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
*
Lisäksi:
hummusta (esim. Baba Foods)
pitaleipää
Valmistusohje
1. Kiehauta kasvisliemi. Mittaa joukkoon bulgurit ja anna turvota noin 10 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan puristettu mehu, hienonnetut yrtit ja kaprikset.
3. Kuori ja raasta punajuuret raastimen karkealla terällä. Kuutioi pekoni. (Jos et halua käyttää pekonia, korvaa se aurinkokuivatulla tomaatilla.)
4. Kuumenna isolla paistinpannulla öljy. Lisää pekonikuutiot. Paista muutama minuutti, kunnes pekonit ovat hieman ruskistuneet.
5. Lisää punajuuriraaste. Paista sekoitellen viitisen minuuttia.
6. Mausta balsamicolla, hunajalla, kuminalla ja suolalla. Paista vielä muutama minuutti, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.
7. Sekoita punajuuriseos bulgurin joukkoon. Kaada seos tarjoiluvadille.
8. Sekoita piparjuurikastikkeen aineet keskenään.
9. Kuutioi halloumjuusto. Paista juustopalat kauniin ruskeaksi tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla. Lisää juustot punajuuritabboullehin joukkoon. Tarjoile salaatin kanssa piparjuurikastiketta ja paahdettua pitaleipää.
Vinkki! Tabboulleh maistuu ihanalta, jopa paremmalta seuraavana päivänä. Paista kuitenkin halloumit salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.