viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Punajuuri-halloumtabboulleh ja piparjuurikastike

06.09.2019 Suvi Rüster + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Punajuuret paistuvat pannulla pikana, kun raastat ne karkeaksi. Tabboulleh maistuu ihanalta, jopa paremmalta, seuraavana päivänä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 dl kasvislientä

2 dl bulguria

1/2 sitruunanmehu

1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

1 dl minttua hienonnettuna

1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

2 rkl kapriksia

500 g punajuuria

(100 g pekonia)

2 rkl öljyä

2 rkl balsamicoa

1 rkl hunajaa

1 tl kuminaa

1/2 tl suolaa

200 g halloum-juustoa

*

Piparjuurikastike

1 1/2 dl paksua maustamatonta jogurttia

2 rkl raastettua piparjuurta

2 tl hunajaa

ripaus suolaa

*

Lisäksi:

hummusta (esim. Baba Foods)

pitaleipää

Valmistusohje

1. Kiehauta kasvisliemi. Mittaa joukkoon bulgurit ja anna turvota noin 10 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan puristettu mehu, hienonnetut yrtit ja kaprikset.
3. Kuori ja raasta punajuuret raastimen karkealla terällä. Kuutioi pekoni. (Jos et halua käyttää pekonia, korvaa se aurinkokuivatulla tomaatilla.)
4. Kuumenna isolla paistinpannulla öljy. Lisää pekonikuutiot. Paista muutama minuutti, kunnes pekonit ovat hieman ruskistuneet.
5. Lisää punajuuriraaste. Paista sekoitellen viitisen minuuttia.
6. Mausta balsamicolla, hunajalla, kuminalla ja suolalla. Paista vielä muutama minuutti, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.
7. Sekoita punajuuriseos bulgurin joukkoon. Kaada seos tarjoiluvadille.
8. Sekoita piparjuurikastikkeen aineet keskenään.
9. Kuutioi halloumjuusto. Paista juustopalat kauniin ruskeaksi tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla. Lisää juustot punajuuritabboullehin joukkoon. Tarjoile salaatin kanssa piparjuurikastiketta ja paahdettua pitaleipää.

Vinkki! Tabboulleh maistuu ihanalta, jopa paremmalta seuraavana päivänä. Paista kuitenkin halloumit salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Viinisuositus

Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé 2020

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini
11,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Punajuuri-pestopasta

time Created with Sketch.
45 min
Kasvisruoka
Pääruoka
Alkuruoka

Punajuurta ja jogurttia

time Created with Sketch.
5 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Halloumi on grillistä tuttu – parita sille nämä viinit!

21.06.2021 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Viinihörhöllä on asiaa: Viinivalinnat molekyylimenulle

27.02.2014 Katri Saukkonen + Videoeditointi Mikko Tanskanen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä