Punajuuri-falafelit ja tahinikastike

Punajuuresta syntyy lempeää lohturuokaa. Paahdetuista punajuurista valmistetuissa falafeleissa juhlivat Lähi-idän maut.

25.10.2018 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Vinisuositukset Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

munaton, kasvis

35 min + 55 min kypsennykseen

*

250 g kypsiä kikherneitä

300 g (3–4 kpl) punajuuria

1 ruukku tuoretta korianteria

2 tl jauhettua korianteria

1 tl juustokuminaa

1 tl suolaa

1/4 tl kanelia

ripaus chiliä

1/2 tl mustapippuria

1 rkl limettimehua

3/4 dl vehnäjauhoja

öljyä

1 rkl seesaminsiemeniä

*

Tahinikastike:

2 dl turkkilaista jogurttia

2 rkl tahinia

1 limetin mehu

1 valkosipulinkynsi

1–2 tl hunajaa

1/2 tl suolaa

1/4 tl savupaprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele punajuuret. Kääntele paloihin vähän öljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
2. Huuhdo kikherneet siivilässä. Pane kikherneet, paahdetut punajuuret, mausteet ja limettimehu tehosekoittimeen ja jauha hienoksi rouheeksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
3. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia palloja. Litistä pallot paksuiksi pihveiksi ja pane ne öljytyn leivinpaperin päälle pellille. Voitele falafelit öljyllä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista edelleen 10–15 minuuttia.
4. Sekoita kastikeainekset keskenään, anna maustua jonkin aikaa. Tarjoa falafelien kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla