viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

PPP-pasta eli peruna-papu-pestopasta

20.09.2020 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tee pasta kolmen p:n taktiikalla eli sekoita joukkoon pistaasipestoa, papuja ja perunaa. Viimeistele pecorinolla.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

350 g pastaa

100 g pensaspapuja

6 pientä perunaa keitettynä

(2 dl babypinaattia tai revittyä lehtikaalia)

*

Pesto:

1 dl mintunlehtiä

1 dl basilikanlehtiä

1 valkosipulinkynsi

1 dl pecorino-juustoa

2 rkl pistaasipähkinöitä tai pinjansiemeniä

1 rkl sitruunamehua

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

noin 3/4 dl oliiviöljyä

*

Tarjoiluun:

pecorino-juustoa raastettuna

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää pavut keitinveteen 6 minuutiksi.
2. Valmista pestokastike. Laita yrtit tehosekoittimeen kuoritun valkosipulin, juuston ja pähkinöiden kanssa. Lisää sitruunamehu, suola, pippuri ja melkein kaikki öljystä. Jauha tasaiseksi ja lisää sen verran öljyä, että kastike on notkeaa.
3. Viipaloi perunat. Yhdistä ne valutetun pastan, papujen ja peston kanssa. Lisää halutessasi joukkoon pinaattia tai kevyesti paistettua lehtikaalia. Viimeistele pecorino-juustolla.

Viinisuositus:

Salomon Undhof Franciscus Grüner Veltliner 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Savuperunaleipä

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Tomaatti-pestopiirakat

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka

Lue lisää

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Männistön perunaa Aromäen tilalta

30.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä