PPP-pasta eli peruna-papu-pestopasta

Tee pasta kolmen p:n taktiikalla eli sekoita joukkoon pistaasipestoa, papuja ja perunaa. Viimeistele pecorinolla.

20 min
servings 4 annosta

20.09.2020 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

350 g pastaa

100 g pensaspapuja

6 pientä perunaa keitettynä

(2 dl babypinaattia tai revittyä lehtikaalia)

*

Pesto:

1 dl mintunlehtiä

1 dl basilikanlehtiä

1 valkosipulinkynsi

1 dl pecorino-juustoa

2 rkl pistaasipähkinöitä tai pinjansiemeniä

1 rkl sitruunamehua

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

noin 3/4 dl oliiviöljyä

*

Tarjoiluun:

pecorino-juustoa raastettuna

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää pavut keitinveteen 6 minuutiksi.
2. Valmista pestokastike. Laita yrtit tehosekoittimeen kuoritun valkosipulin, juuston ja pähkinöiden kanssa. Lisää sitruunamehu, suola, pippuri ja melkein kaikki öljystä. Jauha tasaiseksi ja lisää sen verran öljyä, että kastike on notkeaa.
3. Viipaloi perunat. Yhdistä ne valutetun pastan, papujen ja peston kanssa. Lisää halutessasi joukkoon pinaattia tai kevyesti paistettua lehtikaalia. Viimeistele pecorino-juustolla.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla