viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Portviiniluumut

14.12.2017 Sanna Kekäläinen + Kuva: Sami Repo

Kylvetä luumut portviinissä, niin saat sekametelisopan ylevän haastajan. Mikä parasta, tämä jälkiruoka valmistuu helposti ja nopeasti.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4-6 annosta

gluteeniton, munaton

30 min + 1 h jäähtymiseen

*

n. 500 g luumuja

1 dl punaista portviiniä

1 1/2 dl vettä

1 dl hillosokeria

*

Maustettu ranskankerma:

1 prk (200 g) ranskankermaa (ei kevyt)

3 rkl tomusokeria

1 rkl sitruunamehua

1 tl jauhettua kanelia

*

Tarjoiluun:

3 rkl pistaaseja rouhittuna

Valmistusohje

1. Poista luumuista kivet. Viipaloi luumut.
2. Mittaa viini, vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos.
3. Anna porista muutama minuutti ja lisää luumut. Kypsennä noin 5 minuuttia tai kunnes luumut pehmenevät ja kastike muuttuu hieman paksummaksi. Huomaa, että seos jähmettyy hieman jäähtyessään.
4. Tee kastike. Sekoita ranskankermaan tomusokeri, sitruunamehu ja kaneli. Maista seosta ja lisää sokeria, jos pidät makeammasta tahnasta.
5. Tarjoa jäähtyneiden portviiniluumujen kanssa. Viimeistele annos pähkinärouheella.

Viinisuositus

Niepoort Ruby Port

Alkon tuotenro 1:

Väkevä viini Portugali
20,51 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä