viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Portviiniluumut

14.12.2017 Sanna Kekäläinen + Kuva: Sami Repo

Kylvetä luumut portviinissä, niin saat sekametelisopan ylevän haastajan. Mikä parasta, tämä jälkiruoka valmistuu helposti ja nopeasti.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4-6 annosta

gluteeniton, munaton

30 min + 1 h jäähtymiseen

*

n. 500 g luumuja

1 dl punaista portviiniä

1 1/2 dl vettä

1 dl hillosokeria

*

Maustettu ranskankerma:

1 prk (200 g) ranskankermaa (ei kevyt)

3 rkl tomusokeria

1 rkl sitruunamehua

1 tl jauhettua kanelia

*

Tarjoiluun:

3 rkl pistaaseja rouhittuna

Valmistusohje

1. Poista luumuista kivet. Viipaloi luumut.
2. Mittaa viini, vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos.
3. Anna porista muutama minuutti ja lisää luumut. Kypsennä noin 5 minuuttia tai kunnes luumut pehmenevät ja kastike muuttuu hieman paksummaksi. Huomaa, että seos jähmettyy hieman jäähtyessään.
4. Tee kastike. Sekoita ranskankermaan tomusokeri, sitruunamehu ja kaneli. Maista seosta ja lisää sokeria, jos pidät makeammasta tahnasta.
5. Tarjoa jäähtyneiden portviiniluumujen kanssa. Viimeistele annos pähkinärouheella.

Viinisuositus

Niepoort Ruby Port

Alkon tuotenro 1:

Väkevä viini Portugali
20,30 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä