viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Portviiniluumut

14.12.2017 Sanna Kekäläinen + Kuva: Sami Repo

Kylvetä luumut portviinissä, niin saat sekametelisopan ylevän haastajan. Mikä parasta, tämä jälkiruoka valmistuu helposti ja nopeasti.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4-6 annosta

gluteeniton, munaton

30 min + 1 h jäähtymiseen

*

n. 500 g luumuja

1 dl punaista portviiniä

1 1/2 dl vettä

1 dl hillosokeria

*

Maustettu ranskankerma:

1 prk (200 g) ranskankermaa (ei kevyt)

3 rkl tomusokeria

1 rkl sitruunamehua

1 tl jauhettua kanelia

*

Tarjoiluun:

3 rkl pistaaseja rouhittuna

Valmistusohje

1. Poista luumuista kivet. Viipaloi luumut.
2. Mittaa viini, vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos.
3. Anna porista muutama minuutti ja lisää luumut. Kypsennä noin 5 minuuttia tai kunnes luumut pehmenevät ja kastike muuttuu hieman paksummaksi. Huomaa, että seos jähmettyy hieman jäähtyessään.
4. Tee kastike. Sekoita ranskankermaan tomusokeri, sitruunamehu ja kaneli. Maista seosta ja lisää sokeria, jos pidät makeammasta tahnasta.
5. Tarjoa jäähtyneiden portviiniluumujen kanssa. Viimeistele annos pähkinärouheella.

Viinisuositus

Niepoort Ruby Port

Alkon tuotenro 1:

Väkevä viini Portugali
20,30 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä