Ainekset
4-6 annosta
gluteeniton, munaton
30 min + 1 h jäähtymiseen
*
n. 500 g luumuja
1 dl punaista portviiniä
1 1/2 dl vettä
1 dl hillosokeria
*
Maustettu ranskankerma:
1 prk (200 g) ranskankermaa (ei kevyt)
3 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
1 tl jauhettua kanelia
*
Tarjoiluun:
3 rkl pistaaseja rouhittuna
Valmistusohje
1. Poista luumuista kivet. Viipaloi luumut.
2. Mittaa viini, vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos.
3. Anna porista muutama minuutti ja lisää luumut. Kypsennä noin 5 minuuttia tai kunnes luumut pehmenevät ja kastike muuttuu hieman paksummaksi. Huomaa, että seos jähmettyy hieman jäähtyessään.
4. Tee kastike. Sekoita ranskankermaan tomusokeri, sitruunamehu ja kaneli. Maista seosta ja lisää sokeria, jos pidät makeammasta tahnasta.
5. Tarjoa jäähtyneiden portviiniluumujen kanssa. Viimeistele annos pähkinärouheella.