viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Portugalin kaneli-sitruunamaitovanukas

21.11.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Portugalilainen maitovanukas päättää juhla-aterian lempeän sitruunaisiin ja kanelisiin makuihin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

25 min + 1,5 h maustumiseen ja hyytymiseen

*

5 dl täysmaitoa

5 rkl sokeria

1 kanelitanko

1 sitruuna

2 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)

tilkka vettä

3 keltuaista

ruokokidesokeria

*

Lisäksi:

punaherukoita tai muita marjoja

Valmistusohje

1. Mittaa maito, sokeri, kanelitanko ja pestyn sitruunan raastettu kuori kattilaan. Kuumenna lähes kiehuvaksi (85 asteiseksi).
2. Siirrä kattila liedeltä ja anna makujen uuttua liemeen 10 minuuttia.
3. Sekoita maissitärkkelysjauhot tilkkaan vettä.
4. Lisää keltuaiset yksitellen sekä maissijauhosuuruste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen lämpimän maidon joukkoon.
5. Anna seoksen saostua 5 minuuttia.
6. Siivilöi massa ja annostele tarjoiluastioihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin.
7. Ripottele pinnalle ruokosokeria ja paahda pintaa kaasupolttimella niin, että sokeri alkaa sulaa.
8. Tarjoile tuoreiden punaherukoiden kanssa.

Viinisuositus

Justino's Malvasia 10 Years Old Madeira

Alkon tuotenro 1:

Väkevä viini Portugali
24,17 €
0,375 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä