Portugalin kaneli-sitruunamaitovanukas

Portugalilainen maitovanukas päättää juhla-aterian lempeän sitruunaisiin ja kanelisiin makuihin.

21.11.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

25 min + 1,5 h maustumiseen ja hyytymiseen

*

5 dl täysmaitoa

5 rkl sokeria

1 kanelitanko

1 sitruuna

2 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)

tilkka vettä

3 keltuaista

ruokokidesokeria

*

Lisäksi:

punaherukoita tai muita marjoja

Valmistusohje

1. Mittaa maito, sokeri, kanelitanko ja pestyn sitruunan raastettu kuori kattilaan. Kuumenna lähes kiehuvaksi (85 asteiseksi).
2. Siirrä kattila liedeltä ja anna makujen uuttua liemeen 10 minuuttia.
3. Sekoita maissitärkkelysjauhot tilkkaan vettä.
4. Lisää keltuaiset yksitellen sekä maissijauhosuuruste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen lämpimän maidon joukkoon.
5. Anna seoksen saostua 5 minuuttia.
6. Siivilöi massa ja annostele tarjoiluastioihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin.
7. Ripottele pinnalle ruokosokeria ja paahda pintaa kaasupolttimella niin, että sokeri alkaa sulaa.
8. Tarjoile tuoreiden punaherukoiden kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla