viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Portugalilainen possu-simpukkapata

19.10.2017 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva: Sami Repo

Pataruoat ovat ihanan helppoja tarjottavia. Pata pöytään, eikä kenenkään tarvitse nousta pöydästä kuin hakeakseen uuden pullon viiniä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

35 min + 7 h marinointiin ja kypsennykseen

*

600 g possun kassleria

4 laakerinlehteä murskattuina

4 valkosipulinkynttä viipaloituina

1/2 dl valkoviiniä

2 rkl massa de pimentão -paprikatahnaa

*

Pata:

2 rkl oliiviöljyä

4 valkosipulinkynttä viipaloituina

1 rkl massa de pimentãota

3 dl valkoviiniä

vettä

suolaa

mustapippuria

1 kg sydänsimpukoita (tai sinisimpukoita)

*

Tarjoiluun: 

1 dl silputtua korianteria

1 sitruuna lohkoina

ranskalaisia perunoita

Valmistusohje

1. Leikkaa kassler kuutioiksi.
2. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Katso massa de pimentão -paprikatahnan ohje. Valmista tahna edellisenä päivänä.
3. Lisää lihat marinadiin ja anna maustua vähintään 6 tuntia tai yön yli. Kääntele lihoja pari kertaa marinoitumisen aikana.
4. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa ja kuullota siinä valkosipuleita hetki. Lisää lusikallinen paprikatahnaa.
5. Nosta possukuutiot marinadista ja lisää lihat pataan. Ruskista hyvin.
6. Kaada sekaan valkoviini sekä marinadiliemi. Anna hautua hiljaisella lämmöllä kannen alla noin tunnin, kunnes possut ovat kypsiä. Lisää välillä loraus vettä, jotta padassa pysyy sopiva määrä nestettä.
7. Tarkista lopuksi maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
8. Putsaa simpukat kylmässä vedessä. Heitä rikkoutuneet ja sellaiset avoimet simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun niitä koputtaa kevyesti tiskipöytään pois.
8. Lisää simpukat kiehuvaan kasariin lihojen sekaan. Keitä kymmenisen minuuttia kannen alla, ravista pataa välillä.
9. Siirrä ruoka tarjoiluvadille ja poista tyhjät simpukan kuoret. Viimeistele tuoreella korianterilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoa heti sellaisenaan tai ranskalaisten perunoiden kanssa.

Viinisuositus

Gentil 'Hugel' 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
13,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä