viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Portugalilainen possu-simpukkapata

19.10.2017 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva: Sami Repo

Pataruoat ovat ihanan helppoja tarjottavia. Pata pöytään, eikä kenenkään tarvitse nousta pöydästä kuin hakeakseen uuden pullon viiniä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

35 min + 7 h marinointiin ja kypsennykseen

*

600 g possun kassleria

4 laakerinlehteä murskattuina

4 valkosipulinkynttä viipaloituina

1/2 dl valkoviiniä

2 rkl massa de pimentão -paprikatahnaa

*

Pata:

2 rkl oliiviöljyä

4 valkosipulinkynttä viipaloituina

1 rkl massa de pimentãota

3 dl valkoviiniä

vettä

suolaa

mustapippuria

1 kg sydänsimpukoita (tai sinisimpukoita)

*

Tarjoiluun: 

1 dl silputtua korianteria

1 sitruuna lohkoina

ranskalaisia perunoita

Valmistusohje

1. Leikkaa kassler kuutioiksi.
2. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Katso massa de pimentão -paprikatahnan ohje. Valmista tahna edellisenä päivänä.
3. Lisää lihat marinadiin ja anna maustua vähintään 6 tuntia tai yön yli. Kääntele lihoja pari kertaa marinoitumisen aikana.
4. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa ja kuullota siinä valkosipuleita hetki. Lisää lusikallinen paprikatahnaa.
5. Nosta possukuutiot marinadista ja lisää lihat pataan. Ruskista hyvin.
6. Kaada sekaan valkoviini sekä marinadiliemi. Anna hautua hiljaisella lämmöllä kannen alla noin tunnin, kunnes possut ovat kypsiä. Lisää välillä loraus vettä, jotta padassa pysyy sopiva määrä nestettä.
7. Tarkista lopuksi maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
8. Putsaa simpukat kylmässä vedessä. Heitä rikkoutuneet ja sellaiset avoimet simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun niitä koputtaa kevyesti tiskipöytään pois.
8. Lisää simpukat kiehuvaan kasariin lihojen sekaan. Keitä kymmenisen minuuttia kannen alla, ravista pataa välillä.
9. Siirrä ruoka tarjoiluvadille ja poista tyhjät simpukan kuoret. Viimeistele tuoreella korianterilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoa heti sellaisenaan tai ranskalaisten perunoiden kanssa.

Viinisuositus

Gentil 'Hugel' 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
13,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Ali Nazik Kebab

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Liharuoka
Pääruoka

Maissikeitto & zhug

time Created with Sketch.
60 min
Keitto
Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h

Lue lisää

Viinikoulun syksy – hyppää mukaan Viinilehden viinikouluihin!

05.09.2024 Anna-Kaisa Karppinrn

Luomuviinien voittoputki! Viinilehden Vuoden luomuviinit on valittu

04.09.2024 Viinilehden toimitus

Suomalaiset viinit: Nouseva ilmiö Pohjolan kylmässä ilmastossa

04.09.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä