viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Portobelloleivät

03.07.2018 Ali Suviala + Kuva: Sami Piskonen + Tyyli: Janic Leinoi

Kokeile grillata tänä kesänä portobelloleipiä, jotka maistuvat kasvissyöjillekin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvisruoka

45 min + 30 min marinointiin

*

focaccia-leipää

4 isoa portobello-sientä

3–4 rkl soijakastiketta

1–2 rkl oliiviöljyä

mustapippuria

2 kourallista baby-pinaattia

cheddar-majoneesia

mehustettua punasipulia (ohje alla)

*

Cheddar-majoneesi:

2 keltuaista

1 rkl Dijon-sinappia

1 dl rypsiöljyä

1/2 dl oliiviöljyä

2 tl valkoviinietikkaa

100 g cheddaria (pitkään kypsytettyä)

suolaa

valkopippuria

*

Mehustettu punasipuli:

1 iso punasipuli

1/2 tl sherryviinietikkaa

1/2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Valmista majoneesi. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Laita keltuaiset ja sinappi vatkauskulhoon. Sekoita öljyt kannussa.
2. Kaada öljyt keltuaisten sekaan ohuena nauhana, vatkaa koko ajan voimakkaasti. Kun seos muodostaa emulsion eli paksunee, lisää valkoviinietikka edelleen vatkaten.
3. Raasta cheddar mahdollisimman hienoksi ja lisää majoneesiin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Säilytä majoneesi viileässä.
4. Valmista mehustettu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa siitä ohuita puolirenkaita.
5. Nosta sipulit kannelliseen rasiaan, mausta sherryviinietikalla, sokerilla ja suolalla. Sulje kansi, ravista kevyesti. Anna sipulin mehustua vähintään 10 minuuttia.
6. Poista sienistä varovaisesti jalka ja heltat. Kaada päälle soijakastiketta ja anna marinoitua puoli tuntia.
7. Kuivaa sienet ja pirskottele päälle oliiviöljyä.Grillaa sieniin kaunis väri suoralla lämmöllä, siirrä sitten epäsuoraan lämpöön folion päälle grillin reunalle kypsymään. Mausta mustapippurilla.
8. Huuhtele ja kuivaa pinaatit.Leikkaa focacciasta neljä palaa ja halkaise ne. Lämmitä leivät nopeasti grillissä.
9. Kokoa leivät. Pohjalle leipä,päälle cheddarmajoneesia, mehustettua punasipulia, grillattu portobello, pinaattia, uudelleen cheddarmajoneesia ja leipäkansi. Tarjoa heti.

Olutsuositus:

Bryggeri Dunkel tai Hitachino Nest Anbai Ale

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä