viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Portobelloleivät

03.07.2018 Ali Suviala + Kuva: Sami Piskonen + Tyyli: Janic Leinoi

Kokeile grillata tänä kesänä portobelloleipiä, jotka maistuvat kasvissyöjillekin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvisruoka

45 min + 30 min marinointiin

*

focaccia-leipää

4 isoa portobello-sientä

3–4 rkl soijakastiketta

1–2 rkl oliiviöljyä

mustapippuria

2 kourallista baby-pinaattia

cheddar-majoneesia

mehustettua punasipulia (ohje alla)

*

Cheddar-majoneesi:

2 keltuaista

1 rkl Dijon-sinappia

1 dl rypsiöljyä

1/2 dl oliiviöljyä

2 tl valkoviinietikkaa

100 g cheddaria (pitkään kypsytettyä)

suolaa

valkopippuria

*

Mehustettu punasipuli:

1 iso punasipuli

1/2 tl sherryviinietikkaa

1/2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Valmista majoneesi. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Laita keltuaiset ja sinappi vatkauskulhoon. Sekoita öljyt kannussa.
2. Kaada öljyt keltuaisten sekaan ohuena nauhana, vatkaa koko ajan voimakkaasti. Kun seos muodostaa emulsion eli paksunee, lisää valkoviinietikka edelleen vatkaten.
3. Raasta cheddar mahdollisimman hienoksi ja lisää majoneesiin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Säilytä majoneesi viileässä.
4. Valmista mehustettu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa siitä ohuita puolirenkaita.
5. Nosta sipulit kannelliseen rasiaan, mausta sherryviinietikalla, sokerilla ja suolalla. Sulje kansi, ravista kevyesti. Anna sipulin mehustua vähintään 10 minuuttia.
6. Poista sienistä varovaisesti jalka ja heltat. Kaada päälle soijakastiketta ja anna marinoitua puoli tuntia.
7. Kuivaa sienet ja pirskottele päälle oliiviöljyä.Grillaa sieniin kaunis väri suoralla lämmöllä, siirrä sitten epäsuoraan lämpöön folion päälle grillin reunalle kypsymään. Mausta mustapippurilla.
8. Huuhtele ja kuivaa pinaatit.Leikkaa focacciasta neljä palaa ja halkaise ne. Lämmitä leivät nopeasti grillissä.
9. Kokoa leivät. Pohjalle leipä,päälle cheddarmajoneesia, mehustettua punasipulia, grillattu portobello, pinaattia, uudelleen cheddarmajoneesia ja leipäkansi. Tarjoa heti.

Olutsuositus:

Bryggeri Dunkel tai Hitachino Nest Anbai Ale

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Wynssin Sarah Pidgeon ja punaisen maan taika

04.02.2025 Teksti: Iina Thieulon Kuva: tuottaja

5 x uudet oranssiviinit

30.01.2025 Teksti: Viinilehden toimitus

Kaupunkilaisesta viininviljelijäksi

29.01.2025 Teksti: Pihla Hintikka Kuvitus: Tuomas Kärkkäinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä