viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Poronlihacarpaccio

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista paistista tai fileestä hyvin kalvot ja rasva. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu sopivasti käsittelyä varten. Kaada lautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautanen on kostea. Leikkaa fileestä mahdollisimman ohuita viipaleita ja nosta ne lautaselle vieri viereen. Peitä liha kelmulla ja painele liha tasaisen ohueksi. Sirottele lihan päälle vähän suolaa, […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

n. 400 g poron paistia tai sisäfileetä

2-3 rkl oikein hienoksi raastettua parmesaania tai grana padanoa

4 tl hienoksi leikattua ruohosipulia

4 tl kapriksia

3 rkl majoneesia

1 rkl worchestershire-kastiketta

mustapippuria myllystä

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Poista paistista tai fileestä hyvin kalvot ja rasva. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu sopivasti käsittelyä varten.

Kaada lautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautanen on kostea. Leikkaa fileestä mahdollisimman ohuita viipaleita ja nosta ne lautaselle vieri viereen. Peitä liha kelmulla ja painele liha tasaisen ohueksi. Sirottele lihan päälle vähän suolaa, mustapippuria, parmesaania, ruohosipulia ja muutama kapris.

Pane sekoitettu majoneesi kertakäyttöiseen pursotinpussiin, leikkaa kärjestä pieni pala pois ja raidoita carpaccio.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Alkon tilausvalikoima: isänpäiväviinit

29.10.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä