viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Poronlihacarpaccio

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista paistista tai fileestä hyvin kalvot ja rasva. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu sopivasti käsittelyä varten. Kaada lautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautanen on kostea. Leikkaa fileestä mahdollisimman ohuita viipaleita ja nosta ne lautaselle vieri viereen. Peitä liha kelmulla ja painele liha tasaisen ohueksi. Sirottele lihan päälle vähän suolaa, […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

n. 400 g poron paistia tai sisäfileetä

2-3 rkl oikein hienoksi raastettua parmesaania tai grana padanoa

4 tl hienoksi leikattua ruohosipulia

4 tl kapriksia

3 rkl majoneesia

1 rkl worchestershire-kastiketta

mustapippuria myllystä

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Poista paistista tai fileestä hyvin kalvot ja rasva. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu sopivasti käsittelyä varten.

Kaada lautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautanen on kostea. Leikkaa fileestä mahdollisimman ohuita viipaleita ja nosta ne lautaselle vieri viereen. Peitä liha kelmulla ja painele liha tasaisen ohueksi. Sirottele lihan päälle vähän suolaa, mustapippuria, parmesaania, ruohosipulia ja muutama kapris.

Pane sekoitettu majoneesi kertakäyttöiseen pursotinpussiin, leikkaa kärjestä pieni pala pois ja raidoita carpaccio.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Ali Nazik Kebab

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Liharuoka
Pääruoka

Maissikeitto & zhug

time Created with Sketch.
60 min
Keitto
Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h

Lue lisää

Viinikoulun syksy – hyppää mukaan Viinilehden viinikouluihin!

05.09.2024 Anna-Kaisa Karppinrn

Luomuviinien voittoputki! Viinilehden Vuoden luomuviinit on valittu

04.09.2024 Viinilehden toimitus

Suomalaiset viinit: Nouseva ilmiö Pohjolan kylmässä ilmastossa

04.09.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä