viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Poronlihacarpaccio

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista paistista tai fileestä hyvin kalvot ja rasva. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu sopivasti käsittelyä varten. Kaada lautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautanen on kostea. Leikkaa fileestä mahdollisimman ohuita viipaleita ja nosta ne lautaselle vieri viereen. Peitä liha kelmulla ja painele liha tasaisen ohueksi. Sirottele lihan päälle vähän suolaa, […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

n. 400 g poron paistia tai sisäfileetä

2-3 rkl oikein hienoksi raastettua parmesaania tai grana padanoa

4 tl hienoksi leikattua ruohosipulia

4 tl kapriksia

3 rkl majoneesia

1 rkl worchestershire-kastiketta

mustapippuria myllystä

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Poista paistista tai fileestä hyvin kalvot ja rasva. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu sopivasti käsittelyä varten.

Kaada lautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautanen on kostea. Leikkaa fileestä mahdollisimman ohuita viipaleita ja nosta ne lautaselle vieri viereen. Peitä liha kelmulla ja painele liha tasaisen ohueksi. Sirottele lihan päälle vähän suolaa, mustapippuria, parmesaania, ruohosipulia ja muutama kapris.

Pane sekoitettu majoneesi kertakäyttöiseen pursotinpussiin, leikkaa kärjestä pieni pala pois ja raidoita carpaccio.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä