viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Ponzupossu-salaatti

06.04.2021 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Tarjoile makupaloja vaihteeksi pikkukipoista. Possusalaatti tarjoilee aasialaisia makuja ja nautitaan chardonnayn kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

8–10 pikkuannosta

maidoton, munaton

20 min + 2,5 h kypsennykseen

*

800 g porsaan kasleria

*

Paistamiseen:

1 rkl öljyä

*

Mausteliemi:

2 valkosipulinkynttä

pala inkivääriä (20 g)

2 dl vettä

1 dl Ponzu-soijakastiketta

3/4 dl fariinisokeria

1 lihaliemikuutio

2 tähtianista

1 kanelitanko

*

Kookoskastike:

1 dl kookosmaitoa

2 rkl limetinmehua

2 rkl ruokosokeria

*

Lisäksi:

1 ps (180 g) salaattisekoitusta

1 ruukku rukolaa

1–2 sitruunaruohoa

1–2 ruukkua korianteria

1 punainen chili

Valmistusohje

1. Ota kasleri huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen kypsentämistä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa viipaleiksi. Kuori inkivääri ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
3. Ruskista kasleria öljytilkassa valurautapadassa 1–2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on ruskistunut. Lisää pataan kaikki mausteliemen ainekset. Kiehauta.
4. Kypsennä pataa uunin keskitasolla 2 1/2 tuntia. Valele lihaa muutaman kerran kypsentämisen aikana paistoliemellä.
5. Poista liemestä kanelitanko ja tähtianikset. Revi possua haarukalla pienemmiksi paloiksi. Jätä possu liemen joukkoon jäähtymään tunniksi.
6. Sekoita kookoskastikkeen aineet keskenään kulhossa.
7. Huuhtele salaattisekoitus tarvittaessa lävikössä, taputtele kuivaksi talouspaperilla. Kuori sitruunaruohosta uloin kuorikerros, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Huuhtele chili, halkaise ja raaputa siemenet pois. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi.
8. Annostele salattisekoitusta pikkukulhoihin. Lisää kulhoihin revittyä possua, sitruunaruoho- ja chiliviipaleita sekä korianteria. Valuta päälle kookoskastiketta.

Viinisuositus

Bonterra Organic Chardonnay 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Kalifornia
15,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Viinimestari Krista Mänttäri: ”Kun etsin viinejä, saan hullutella täysillä”

10.04.2025 Paula Kultanen Ribas + Kuvat Johanna Erjonsalo

Alko tuo myyntiin harvinaisia arvoviinejä

09.04.2025 Satu Salmitie + kuva Shutterstock

Ruinartin Frédéric Panaïotis: ”Haluan tehdä samppanjoita, jotka saavat ihmiset hymyilemään”

07.04.2025 Sanna Kissakangas + kuva Ruinart

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä