Ainekset
8–10 pikkuannosta
maidoton, munaton
20 min + 2,5 h kypsennykseen
*
800 g porsaan kasleria
*
Paistamiseen:
1 rkl öljyä
*
Mausteliemi:
2 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä (20 g)
2 dl vettä
1 dl Ponzu-soijakastiketta
3/4 dl fariinisokeria
1 lihaliemikuutio
2 tähtianista
1 kanelitanko
*
Kookoskastike:
1 dl kookosmaitoa
2 rkl limetinmehua
2 rkl ruokosokeria
*
Lisäksi:
1 ps (180 g) salaattisekoitusta
1 ruukku rukolaa
1–2 sitruunaruohoa
1–2 ruukkua korianteria
1 punainen chili
Valmistusohje
1. Ota kasleri huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen kypsentämistä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa viipaleiksi. Kuori inkivääri ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
3. Ruskista kasleria öljytilkassa valurautapadassa 1–2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on ruskistunut. Lisää pataan kaikki mausteliemen ainekset. Kiehauta.
4. Kypsennä pataa uunin keskitasolla 2 1/2 tuntia. Valele lihaa muutaman kerran kypsentämisen aikana paistoliemellä.
5. Poista liemestä kanelitanko ja tähtianikset. Revi possua haarukalla pienemmiksi paloiksi. Jätä possu liemen joukkoon jäähtymään tunniksi.
6. Sekoita kookoskastikkeen aineet keskenään kulhossa.
7. Huuhtele salaattisekoitus tarvittaessa lävikössä, taputtele kuivaksi talouspaperilla. Kuori sitruunaruohosta uloin kuorikerros, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Huuhtele chili, halkaise ja raaputa siemenet pois. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi.
8. Annostele salattisekoitusta pikkukulhoihin. Lisää kulhoihin revittyä possua, sitruunaruoho- ja chiliviipaleita sekä korianteria. Valuta päälle kookoskastiketta.