viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Ponzupossu-salaatti

06.04.2021 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Tarjoile makupaloja vaihteeksi pikkukipoista. Possusalaatti tarjoilee aasialaisia makuja ja nautitaan chardonnayn kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

8–10 pikkuannosta

maidoton, munaton

20 min + 2,5 h kypsennykseen

*

800 g porsaan kasleria

*

Paistamiseen:

1 rkl öljyä

*

Mausteliemi:

2 valkosipulinkynttä

pala inkivääriä (20 g)

2 dl vettä

1 dl Ponzu-soijakastiketta

3/4 dl fariinisokeria

1 lihaliemikuutio

2 tähtianista

1 kanelitanko

*

Kookoskastike:

1 dl kookosmaitoa

2 rkl limetinmehua

2 rkl ruokosokeria

*

Lisäksi:

1 ps (180 g) salaattisekoitusta

1 ruukku rukolaa

1–2 sitruunaruohoa

1–2 ruukkua korianteria

1 punainen chili

Valmistusohje

1. Ota kasleri huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen kypsentämistä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa viipaleiksi. Kuori inkivääri ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
3. Ruskista kasleria öljytilkassa valurautapadassa 1–2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on ruskistunut. Lisää pataan kaikki mausteliemen ainekset. Kiehauta.
4. Kypsennä pataa uunin keskitasolla 2 1/2 tuntia. Valele lihaa muutaman kerran kypsentämisen aikana paistoliemellä.
5. Poista liemestä kanelitanko ja tähtianikset. Revi possua haarukalla pienemmiksi paloiksi. Jätä possu liemen joukkoon jäähtymään tunniksi.
6. Sekoita kookoskastikkeen aineet keskenään kulhossa.
7. Huuhtele salaattisekoitus tarvittaessa lävikössä, taputtele kuivaksi talouspaperilla. Kuori sitruunaruohosta uloin kuorikerros, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Huuhtele chili, halkaise ja raaputa siemenet pois. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi.
8. Annostele salattisekoitusta pikkukulhoihin. Lisää kulhoihin revittyä possua, sitruunaruoho- ja chiliviipaleita sekä korianteria. Valuta päälle kookoskastiketta.

Viinisuositus

Bonterra Organic Chardonnay 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Kalifornia
15,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä