Pomelo-rapusalaatti ja verigreippivinegretti

Pomelo-rapusalaatti ja verigreippivinegretti

Kruunaa rapusalaatti pomeloilla ja kirpsakalla verigreippivinegretillä.

30 min
servings 4 annosta

18.04.2023 Reseptit Linnea Vihonen + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

¾ dl cashewpähkinöitä

2 pomeloa

250 g käsin kuorittuja katkarapuja

200 g kirsikkatomaatteja

3 kevätsipulinvartta

1 ruukku korianteria

1 punainen chili

*

Verigreippivinegretti:

4 rkl verigreipin mehua

2 rkl tummaa seesamiöljyä

1 punainen chili hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi raastettuna

½ tl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Mittaa kaikki vinegrettiainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
2.Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla, anna jäähtyä ja murskaa karkeaksi rouheeksi.
3. Leikkaa pomeloista kannat. Poista kuoret sekä valkoiset osat veitsellä. Fileoi hedelmäliha eli leikkaa se segmentteinä irti kalvojen välistä. Revi pomelosiivut ronskisti paloiksi.
4. Valuta katkaravut. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Hienonna kevätsipulit. Nypi korianterista lehdet ja hienonna varret. Poista chilistä kanta, halkaise (poista halutessasi siemenet) ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
5. Yhdistä kaikki salaattiainekset kulhossa, lisää verigreippivinegretti ja sekoita. Tarjoile rapusalaatti suositusviinin kera.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla