Ainekset
¾ dl cashewpähkinöitä
2 pomeloa
250 g käsin kuorittuja katkarapuja
200 g kirsikkatomaatteja
3 kevätsipulinvartta
1 ruukku korianteria
1 punainen chili
*
Verigreippivinegretti:
4 rkl verigreipin mehua
2 rkl tummaa seesamiöljyä
1 punainen chili hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
½ tl sormisuolaa
Valmistusohje
1. Mittaa kaikki vinegrettiainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
2.Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla, anna jäähtyä ja murskaa karkeaksi rouheeksi.
3. Leikkaa pomeloista kannat. Poista kuoret sekä valkoiset osat veitsellä. Fileoi hedelmäliha eli leikkaa se segmentteinä irti kalvojen välistä. Revi pomelosiivut ronskisti paloiksi.
4. Valuta katkaravut. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Hienonna kevätsipulit. Nypi korianterista lehdet ja hienonna varret. Poista chilistä kanta, halkaise (poista halutessasi siemenet) ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
5. Yhdistä kaikki salaattiainekset kulhossa, lisää verigreippivinegretti ja sekoita. Tarjoile rapusalaatti suositusviinin kera.