Pinaattikeitto

Ryöppää pinaatit suolalla maustetussa vedessä 2 – 3 min. Siivilöi ja jäähdytä jäävedessä, jotta väri ja maku säilyvät. Silppua pinaatinlehdet pieniksi. Kuullota pinaatit ja sipulit kattilassa voin kanssa. Lisää kermat, kananliemi ja limen mehu ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta keitto muskotilla ja ruohosipulilla ja anna pyöriä tehosekoittimessa (tai sauvasekoittimella) tasaiseksi. Siivilöi keitto halutessasi . […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

n. 400 g tuoreita pinaatinlehtiä

4 dl kahvikermaa

2 dl kuohukermaa

2 dl hyvää kananlientä

2 silputtua salottisipulia

1 dl silputtua ruohosipulia

raastettua muskottia

1/2 limesitruunan mehu

4 keitettyä viiriäisen munaa

Ahvenvarras

4 pientä ahvenfileetä

voita

seesamin siemeniä

varrastikkuja

Valmistusohje

Ryöppää pinaatit suolalla maustetussa vedessä 2 – 3 min. Siivilöi ja jäähdytä jäävedessä, jotta väri ja maku säilyvät. Silppua pinaatinlehdet pieniksi. Kuullota pinaatit ja sipulit kattilassa voin kanssa. Lisää kermat, kananliemi ja limen mehu ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta keitto muskotilla ja ruohosipulilla ja anna pyöriä tehosekoittimessa (tai sauvasekoittimella) tasaiseksi. Siivilöi keitto halutessasi . Puolita viiriäisen munat ja nosta lautaselle keiton kanssa. Nosta lautasen viereen vielä seesaminsiemenillä kuorrutettu ahvenvarras.

Ahvenvarras

Leikkaa ahvenfileet puoliksi pituussuuntaan ja pujota viuhkanomaisesti varrastikkuun. Sivele pehmeällä voilla ja ripottele runsaasti seesamin siemeniä päälle. Grillaa 220-asteisessa uunissa n. 5 min. kypsäksi.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla