Ainekset
n. 400 g tuoreita pinaatinlehtiä
4 dl kahvikermaa
2 dl kuohukermaa
2 dl hyvää kananlientä
2 silputtua salottisipulia
1 dl silputtua ruohosipulia
raastettua muskottia
1/2 limesitruunan mehu
4 keitettyä viiriäisen munaa
Ahvenvarras
4 pientä ahvenfileetä
voita
seesamin siemeniä
varrastikkuja
Valmistusohje
Ryöppää pinaatit suolalla maustetussa vedessä 2 – 3 min. Siivilöi ja jäähdytä jäävedessä, jotta väri ja maku säilyvät. Silppua pinaatinlehdet pieniksi. Kuullota pinaatit ja sipulit kattilassa voin kanssa. Lisää kermat, kananliemi ja limen mehu ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta keitto muskotilla ja ruohosipulilla ja anna pyöriä tehosekoittimessa (tai sauvasekoittimella) tasaiseksi. Siivilöi keitto halutessasi . Puolita viiriäisen munat ja nosta lautaselle keiton kanssa. Nosta lautasen viereen vielä seesaminsiemenillä kuorrutettu ahvenvarras.
Ahvenvarras
Leikkaa ahvenfileet puoliksi pituussuuntaan ja pujota viuhkanomaisesti varrastikkuun. Sivele pehmeällä voilla ja ripottele runsaasti seesamin siemeniä päälle. Grillaa 220-asteisessa uunissa n. 5 min. kypsäksi.