viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Pinaatti-ricotta-sitruunapasta

26.06.2012 Antti Vahtera

1. Poista pinaateista isoimmat lehtiruodit. Keitä pinaattia suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia. 2. Valuta ja leikkaa pieneksi. 3. Pese sitruuna ja kuivaa huolella. Raasta sitruunan kuori. 4. Keitä pasta al dente. 5. Sekoita valutetun pastan joukkoon sitruunarahka ja puolet ricottasta. Lisää pinaatti ja purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita. Viimeistele ricottalla ja sirtuunankuoriraasteella.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

300–400 g tuoretta pinaattia

1 prk ricottaa

1 sitruuna

1 dl sitruunarahkaa (esim. Valio)

suolaa

mustapippuria myllystä

 *

400 g pastaa

vettä keittämiseen

suolaa keitinveteen

Valmistusohje

1. Poista pinaateista isoimmat lehtiruodit. Keitä pinaattia suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia.
2. Valuta ja leikkaa pieneksi.
3. Pese sitruuna ja kuivaa huolella. Raasta sitruunan kuori.
4. Keitä pasta al dente.
5. Sekoita valutetun pastan joukkoon sitruunarahka ja puolet ricottasta. Lisää pinaatti ja purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita. Viimeistele ricottalla ja sirtuunankuoriraasteella.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä