Ainekset
1 kg eilen keitettyjä kiinteitä perunoita (esim. Siikli)
1 dl öljyä
½ tl suolaa
mustapippuria
2 dl voimakasta juustoraastetta (esim. Gruyère, Manchego)
*
Lisäksi:
tuoretta pinaattia
hernetahnaa
*
Hernetahna:
1 pss pakasteherneitä
1 valkosipulinkynsi
1 rku lehtipersiljaa
1 dl auringonkukansiemeniä
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2 rkl omenasiiderietikkaa
Valmistusohje
1. Ota pakasteherneet pöydälle sulamaan.
2. Raasta eilen keitetyt perunat kulhoon, kuorittuina tai kuorineen. Lisää öljy ja sekoita varovasti käsin. Levitä perunamassa uunipellille ohueksi kerrokseksi. Ripottele päälle suola ja pari rouhaisua pippuria myllystä.
Lisää juustoraaste. Paista röstiä 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta saa väriä, noin 25 minuuttia.
3. Röstin paistuessa tee hernetahna: Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna lehtipersilja. Surauta kaikki aineet sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi kannussa.
4. Nostele hernetahna nokareina röstin päälle. Lisää pinnalle pinaattia.
Viinisuositus
Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2020
Alkon tuotenro 1: