viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Peruna-tilliohukaiset, lämminsavulohta ja smetanaa

26.06.2012 Antti Vahtera

Keitä perunat kypsiksi vedessä. Kaada vesi pois ja survo perunat samettisen tasaiseksi. Keitä kermaa kattilassa kokoon niin, että jäljelle jää vain 2,5 dl. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita survottujen perunoiden joukkoon jauhot, tillisilppu, keltuaiset ja tiivistynyt kerma. Mausta pippurilla ja suolalla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti perunamassaan. Paista taikinasta ohukaisia lettupannussa kirkastetussa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kg jauhoisia perunoita kuorittuina

5 dl kermaa

4 kananmunaa

5 rkl vehnäjauhoja

1 dl silputtua tilliä

valkopippuria myllystä

suolaa

kirkastettua voita

Lohta smetanassa

150 g lämminsavustettua lohifileetä

2 dl smetanaa

1 rkl Dijon-sinappia

1 sitruunan mehu

1 dl silputtua tilliä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Keitä perunat kypsiksi vedessä. Kaada vesi pois ja survo perunat samettisen tasaiseksi. Keitä kermaa kattilassa kokoon niin, että jäljelle jää vain 2,5 dl. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita survottujen perunoiden joukkoon jauhot, tillisilppu, keltuaiset ja tiivistynyt kerma. Mausta pippurilla ja suolalla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti perunamassaan. Paista taikinasta ohukaisia lettupannussa kirkastetussa voissa.

Lohta smetanassa

Poista lohifileestä piikit ja ylimääräiset rasvat. Paloittele filee käsin varovasti, rikkomatta kalan rakennetta. Sekoita kulhossa notkeaksi smetana, sinappi ja sitruunamehu. Lisää joukkoon tilli ja kalanpalat ja sekoita varovasti. Mausta pippurilla ja suolalla.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x uudet oranssiviinit

30.01.2025 Teksti: Viinilehden toimitus

Kaupunkilaisesta viininviljelijäksi

29.01.2025 Teksti: Pihla Hintikka Kuvitus: Tuomas Kärkkäinen

Annika Arolainen: ”Kokin työ on unelmieni täyttymys”

28.01.2025 Teksti: Paula Kultanen Ribas Kuvat: Miikka Pirinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä