Ainekset
1 kg jauhoisia perunoita kuorittuina
5 dl kermaa
4 kananmunaa
5 rkl vehnäjauhoja
1 dl silputtua tilliä
valkopippuria myllystä
suolaa
kirkastettua voita
Lohta smetanassa
150 g lämminsavustettua lohifileetä
2 dl smetanaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 sitruunan mehu
1 dl silputtua tilliä
mustapippuria myllystä
suolaa
Valmistusohje
Keitä perunat kypsiksi vedessä. Kaada vesi pois ja survo perunat samettisen tasaiseksi. Keitä kermaa kattilassa kokoon niin, että jäljelle jää vain 2,5 dl. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita survottujen perunoiden joukkoon jauhot, tillisilppu, keltuaiset ja tiivistynyt kerma. Mausta pippurilla ja suolalla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti perunamassaan. Paista taikinasta ohukaisia lettupannussa kirkastetussa voissa.
Lohta smetanassa
Poista lohifileestä piikit ja ylimääräiset rasvat. Paloittele filee käsin varovasti, rikkomatta kalan rakennetta. Sekoita kulhossa notkeaksi smetana, sinappi ja sitruunamehu. Lisää joukkoon tilli ja kalanpalat ja sekoita varovasti. Mausta pippurilla ja suolalla.