Ainekset
4 annosta
gluteeniton, maidoton
30 min + 1,5 h kypsennykseen
*
1 mukulaselleri
2 perunaa keitettyinä
1 punasipuli
2 dl majoneesia
200 g ravunpyrstöjä
2 rkl tilliä hienonnettuna
1 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese selleri huolellisesti. Paahda selleri 180-asteisessa uunissa täysin kypsäksi, sellerin koosta riippuen 1–1,5 tuntia.
2. Halkaise kypsä selleri ja kaavi sisus talteen. Säästä “kuoret” tarjoilua varten.
3. Kuutioi keitetyt, jäähtyneet perunat. Kuori ja hienonna punasipuli.
4. Sekoita perunat, sipuli, majoneesi, ravut, tilli ja sitruunasta puristettu mehu keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää jäähtynyt sellerin sisus joukkoon.
5. Tarkista maku ja laita massa koverrettuihin sellerin puolikkaisiin. Tarjoile paahdetun leivän kera.