Peruna-inkiväärikeitto

Peruna-inkiväärikeitto ja yrttiöljy

Battenfeld-Spanier & Kühling-Gillotin viinintekijä Carolin Spanierin lapsuusmuistoissa tuoksuu peruna-rieslingkeitto. Aikuisena hän raikasti klassikkosopan inkiväärillä ja yrteillä.

50 min
servings 4 annosta

18.04.2023 Iina Thieulon + resepti Sandra Lehmuskallio + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

500 g jauhoista perunaa

2 (100 g) sipulia

35 g tuoretta inkivääriä

30 g voita

1 ½ dl kuivaa rieslingiä

4 dl laadukasta kana- tai kasvislientä

4 dl täysmaitoa

2 dl vettä

suolaa

mustapippuria

2 dl kuohukermaa

*

Yrttiöljy:

2 pnt yrttejä varsineen (esim. basilika, lehtipersilja, rucola)

1 ½ dl rypälesiemen- tai oliiviöljyä

1 sitruunan kuoriraaste

ripaus suolaa

*

Tarjoiluun:

tuoretta leipää

Valmistusohje

1. Mittaa yrttiöljyn ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Säilytä yrttiöljy jääkaapissa, jotta se säilyttää kauniin vihreän värinsä.
2. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipulit sekä inkivääri.
3. Kuumenna voi kasarissa ja kuullota sipulit läpikuultaviksi. Lisää perunat ja viini. Hauduta poreillen, kunnes nesteestä on jäljellä kolmannes, noin 5 minuuttia.
4. Mittaa kasariin liemi, maito ja vesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä kasari kannella ja hauduta keskilämmöllä 20 minuuttia.
5. Lisää inkivääri ja kerma, hauduta hiljalleen vielä 5 minuuttia. Varo, ettei keitto kuumene liikaa ja kerma leikkaa. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella
6. Tarjoile peruna-inkiväärikeitto yrttiöljyn ja tuoreen leivän kanssa.

Vinkki! Saat viritettyä keitosta vierasruoan, kun viimeistelet annokset voissa paistetuilla kampasimpukoilla.

Viinisuositus

Battenfeld-Spanier Hohen-Sülzen Riesling Trocken 2021
Battenfeld-Spanier, Rheinhessen, Saksa, tilausvalikoima 918107, 28,90 €

 

 

 

 

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla