Persiljavoilla täytetty possun sisäfilee

Yrttinen persiljavoi ja maukas possun sisäfilee kääriytyvät rullaksi ja saavat kaverikseen balsamicopunajuuria.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

500 g porsaan sisäfileetä (kalvoista puhdistettua)

150 g voita

1 persiljapuntti

1 rkl Dijon-sinappia

1 dl kermaa

2 dl naudanlientä (tai mietoa lihalientä)

valkopippuria

Balsamicopunajuuria

8-10 pientä punajuurta (raakaa)

2 dl balsamiviinietikkaa

2 rkl voita

1 rkl sokeria

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

1. Poista persiljasta varret ja silppua monitoimikoneessa hienoksi. Lisää pehmeä voi, sinappi ja anna seoksen pyöriä tasaisen vihreäksi.
2. Tee pitkällä terävällä veitsellä viillot ristiin fileiden paksusta päästä. Puserra sinapilla maustettu voi pursotinpussilla fileiden sisään.
3. Mausta fileet pippurilla, kääri harsoliinaan ja sido narulla. Nosta kiehuvaan liemeen ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
4. Nosta fileet liemestä.
5. Lisää liemeen kerma, nokare persiljavoita ja anna kiehahtaa.
6. Leikkaa filee siivuiksi ja tarjoile runsaasti kastiketta. Ripottele lihan pintaan vielä maldon-suolaa ja tarjoile balsamicopunajuurten kera.

Balsamicopunajuuret

Pese ja kuori punajuuret huolellisesti. Leikkaa punajuuret puoliksi ja mausta kaikki aineet kulhossa. Kaada punajuuret foliopaperin päälle uunipellille. Kääri folio tiukasti kiinni ja nosta 200 asteiseen uuniin ja paista noin 30 minuuttia. Varo kuumaa höyryä avatessasi folionyyttiä. Tarkista vielä kypsyys ja mausteet.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla