viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Pasta bolognese

07.10.2019 Reseptit Antti Vahtera + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Piskonen

time Created with Sketch.
2 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Pasta bolognese on suomalaislasten suosikkiruoka heti lihapullien jälkeen. Vaihtelua saa lisäämällä ruokaan vaikka chiliä tai varsiselleriä. Selleri tekee ruoan myös viiniystävällisemmäksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 rkl öljyä

400 g naudan jauhelihaa

1 keskikokoinen sipuli

2–3 valkosipulinkynttä

1 porkkana

1 varsisellerin varsi

1 prk (500 g) murskattuja tomaatteja

3 rkl tomaattipyrettä

1/2 dl vettä

½ dl tuoretta basilikaa (tai 1-2 rkl kuivattua)

½ tl suolaa

ripaus chiliä

ripaus mustapippuria

*

Lisäksi:

pastaa

oliiviöljyä

parmesaani-juustoa raasteena

Valmistusohje

1. Kuumenna öljyä valurautapannussa. Lisää jauheliha ja ruskista. Nosta jauheliha pois.
2. Kuori sipulit ja porkkana. Hienonna sipulit ja pilko porkkanat sekä varsiselleri pieneksi.
3. Kuullota pannussa sipulit, porkkanat ja sellerit.
4. Lisää pannuun liha, murskatut tomaatit, tomaattipyre, vesi, basilika, suola, chili ja pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä (tomaattimurskaa tai vettä). Pasta bolognese -kastikkeen tulee olla hyvin notkeaa.
5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada pastan keitinvesi pois ja sekoita pastan joukkoon vähän oliiviöljyä.
6. Annostele pasta lautasille ja laita päälle bolognese kastiketta. Lisää pinnalle parmesaaniraastetta ja mustapippuria myllystä.

Viinisuositus

Rocca delle Macie Sant'Alfonso Chianti Classico 2015

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Toscana
19,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Kesäkurpitsapasta

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Astetta superiorempi arki: tuunatut raviolit ja herkulliset ripasso superioret

Kaupallinen yhteistyö

11.04.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä