Ainekset
2 rkl öljyä
400 g naudan jauhelihaa
1 keskikokoinen sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 varsisellerin varsi
1 prk (500 g) murskattuja tomaatteja
3 rkl tomaattipyrettä
1/2 dl vettä
½ dl tuoretta basilikaa (tai 1-2 rkl kuivattua)
½ tl suolaa
ripaus chiliä
ripaus mustapippuria
*
Lisäksi:
pastaa
oliiviöljyä
parmesaani-juustoa raasteena
Valmistusohje
1. Kuumenna öljyä valurautapannussa. Lisää jauheliha ja ruskista. Nosta jauheliha pois.
2. Kuori sipulit ja porkkana. Hienonna sipulit ja pilko porkkanat sekä varsiselleri pieneksi.
3. Kuullota pannussa sipulit, porkkanat ja sellerit.
4. Lisää pannuun liha, murskatut tomaatit, tomaattipyre, vesi, basilika, suola, chili ja pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä (tomaattimurskaa tai vettä). Pasta bolognese -kastikkeen tulee olla hyvin notkeaa.
5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada pastan keitinvesi pois ja sekoita pastan joukkoon vähän oliiviöljyä.
6. Annostele pasta lautasille ja laita päälle bolognese kastiketta. Lisää pinnalle parmesaaniraastetta ja mustapippuria myllystä.
Viinisuositus
Rocca delle Macie Sant'Alfonso Chianti Classico 2015
Alkon tuotenro 1: