Parsatempura

Rapsakat fritatut parsat ovat kevään naposteluhitti. Dippaa mandariinimajoneesiin ja kulauta kurkusta alas kesäisen riesling-kuohuviinin kanssa.

30 min
servings 4 annosta

16.05.2017 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

kasvis, maidoton

30 min

*

1 puntti (500 g) vihreää parsaa

vettä

suolaa

*

Mandariinimajoneesi:

2 dl majoneesia

1 mandariini

hienoa (meri)suolaa

*

Tempurataikina:

2 1/2 dl vehnäjauhoja (tai riisijauhoja)

1/2 dl maissitärkkelysjauhoja

1 rkl ruokasoodaa

1/2 tl hienoa (meri)suolaa

2 1/2 dl lager-olutta (tai kivennäisvettä)

1 jääpala

1/2 – 1 l rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Leikkaa parsoista puinen tyviosa pois. Esikypsennä parsoja keittämällä niitä noin 1,5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
2. Jäähdytä parsat nopeasti kylmässä vedessä. Kuivaa hyvin talouspaperilla.
3. Valmista mandariinimajoneesi. Pese mandariini ja raasta kuori. Mausta majoneesi mandariinin mehulla ja kuoriraasteella. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna maustua jääkaapissa.
4. Sekoita tempurataikinan kuivat ainekset keskenään ja lisää olutta joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
5. Kuumenna noin puoli litraa öljyä kattilassa uppopaistoa varten. Paras lämpötila on 175–180 astetta. Käytä apuna digitaalista paistomittaria.
6. Juuri ennen uppopaistoa lisää jääpala taikinaan ja sekoita. Dippaa parsat taikinaan ja paista kuumassa öljyssä muutamassa erässä.
7. Valuta parsat talouspaperin päällä. Ripottele päälle hieman suolaa ja tarjoile mahdollisimman pian majoneesikastikkeen kera.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla