Ainekset
4 annosta
kasvis, maidoton
30 min
*
1 puntti (500 g) vihreää parsaa
vettä
suolaa
*
Mandariinimajoneesi:
2 dl majoneesia
1 mandariini
hienoa (meri)suolaa
*
Tempurataikina:
2 1/2 dl vehnäjauhoja (tai riisijauhoja)
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
1 rkl ruokasoodaa
1/2 tl hienoa (meri)suolaa
2 1/2 dl lager-olutta (tai kivennäisvettä)
1 jääpala
1/2 – 1 l rypsiöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Leikkaa parsoista puinen tyviosa pois. Esikypsennä parsoja keittämällä niitä noin 1,5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
2. Jäähdytä parsat nopeasti kylmässä vedessä. Kuivaa hyvin talouspaperilla.
3. Valmista mandariinimajoneesi. Pese mandariini ja raasta kuori. Mausta majoneesi mandariinin mehulla ja kuoriraasteella. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna maustua jääkaapissa.
4. Sekoita tempurataikinan kuivat ainekset keskenään ja lisää olutta joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
5. Kuumenna noin puoli litraa öljyä kattilassa uppopaistoa varten. Paras lämpötila on 175–180 astetta. Käytä apuna digitaalista paistomittaria.
6. Juuri ennen uppopaistoa lisää jääpala taikinaan ja sekoita. Dippaa parsat taikinaan ja paista kuumassa öljyssä muutamassa erässä.
7. Valuta parsat talouspaperin päällä. Ripottele päälle hieman suolaa ja tarjoile mahdollisimman pian majoneesikastikkeen kera.