Ainekset
4 annosta
kasvis, munaton
valmistusaika 30 min
*
1 pnt vihreää parsaa
suolaa
vettä
100 g pecorino-juustoa
1/2 dl pinjansiemeniä
ripaus suolaa
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
2-4 rkl tomaattien öljyä
1 sitruuna
4 valkoista parsaa
Valmistusohje
1. Huuhtele parsat. Leikkaa tyvestä pois noin 2 cm eli kuivuneet päät.
2. Kiehauta suolalla maustettu vesi kattilassa. Kypsennä parsat kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia, riippuen paksuudesta. Ohuet parsat kypsyvät 1–2 minuutissa.
3. Jäähdytä parsat ja leikkaa ne pituussuunnassa halki.
4. Viipaloi tai raasta pecorinojuusto.
5. Paahda pinjansiemeniä paistinpannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Mausta paahdetut siemenet suolalla ja anna jäähtyä.
6. Laita keitetyt parsat kulhoon. Viipaloi sekaan aurinkokuivattua tomaattia ja mausta tomaattien öljyllä. Purista joukkoon sitruunan mehu.
7. Suikaloi raa’at valkoiset parsat ohuelti kuorimaveitsellä ja lisää suikaleet kulhoon. Lisää joukkoon myös juusto. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa oman maun mukaan.
8. Nosta salaatti tarjoiluastiaan ja koristele pinjansiemenillä.
Vinkki: Parsasalaatti sopii vaikkapa savustetun kalkkunan kanssa tarjottavaksi.