Ainekset
2 dl kvinoaa
4 dl vettä
1/2 tl suolaa
2 punasipulia
1 sitruuna
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
2 ruukkua lehtipersiljaa
2 ruukkua minttua
1 nippu vihreää parsaa
2 tl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl pinjansiemeniä
Valmistusohje
1. Huuhtele kvinoa ja valuta lävikössä.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja mausta se kevyesti suolalla. Keitä kvinoaa noin 10 minuuttia vedessä.
3. Nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä.
4. Kuori ja suikaloi punasipuli.
5. Sekoita kulhossa sipulien joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu, oliiviöljy, suola, mustapippuri ja sokeri. Anna maustua.
6. Hienonna yrtit.
7. Kääntele yrtit ja kvinoa punasipulin joukkoon.
8. Huuhtele ja kuivaa parsat. Leikkaa tyvestä puiseva osa (2¬–3 cm) pois. Viipaloi parsat noin 1 cm paksuiksi kiekoiksi.
9. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja paista parsoja 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
10. Kääntele parsat kvinoa-yrttisalaatin joukkoon.
11. Paahda lopuksi pinjansiemeniin kuivalla, kuumalla paistinpannulle hieman väriä ja lisää kvinoasalaattiin.