viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Parsa-katkarapu-cocktail

09.02.2018 Kati Pohja + Kuva Mikko Mäntyniemi

Parhaan makuista parsaa saat, kun paistat varret nopeasti pannulla voissa ja kiehautat lopuksi vähässä vedessä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

*

1 kg kuorellisia katkarapuja tai 400 g kuorittuja katkaravunpyrstöjä (pakaste)

1 nippu (500 g) vihreää parsaa

1 rkl voita

2 dl majoneesia

3 munaa kovaksi keitettynä

noin 10 cm pala kurkkua kuutioituna

1 rkl jyväistä sinappia

1 tl sitruunamehua

1 rkl ruohosipulia hienonnettuna

(bresaola-kinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua)

Valmistusohje

1. Nosta pakastekatkaravut jääkaappiin sulamaan noin 6 tuntia ennen ruoanvalmistusta.
2. Leikkaa parsojen tyvestä 2-3 senttiä pois. Jos parsat ovat tuoreita, niitä ei tarvitse kuoria.
3. Kuumenna voi paistinpannulla. Kun se kuohahtaa, nosta parsat pannulle. Paista parsoja käännellen muutama minuutti.
4. Kaada päälle vettä sen verran, että parsat vain juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta ja anna kiehua muutama minuutti.
5. Kaada vesi pois. Jäähdytä ja paloittele parsat.
6. Kuori kokonaiset katkaravut ja anna pyrstölihojen hetki valua. Jos käytät kuorittuja katkaravunpyrstöjä, valuta ne huolellisesti.
7. Sekoita majoneesin joukkoon hienonnetut munat, kurkkukuutiot, sinappi, sitruunamehu ja ruohosipuli.
8. Kokoa annokset laseihin: alle parsanpaloja, päälle ravunpyrstöjä ja kolmanneksi kerrokseksi majoneesia. Toista kerrokset uudestaan.
9. Koristele parsannupuilla, hienonnetulla ruohosipulilla ja muutamalla murusella kovaksi keitettyä kananmunaa.

Vinkki! Halutessasi voit lisätä katkarapujen joukkoon hienonnettua bresolaa tai muuta ilmakuivattua kinkkua.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä