parsaa ja kananmuna-sitruunakastike

Parsa ja kananmuna-sitruunakastike

Keski-Euroopassa ja Saksassa syödään erityisesti valkoista parsaa, mutta vihreäkin maistuu herkulliselta saksalaisen valkoviinin ja muna-sitruunakastikkeen kanssa.

25 min
servings 4 annosta

06.05.2021 Ruoka Henri Alén + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 nippu (valkoista) parsaa

vettä

suolaa

*

Kastike:

2 keitettyä munaa

2 tl kapriksia

50 g voita

1 rkl rakuunaa hienonnettuna

1 rkl sitruunanmehua

suolaa

valkopippuria

Valmistusohje

1.Kuori parsat huolellisesti nupun alta kantaan päin. Leikkaa muutama sentti kannoista pois. Laita parsoille keitinvesi kattilaan kiehumaan.
2. Valmista kastike. Kuori keitetyt, jäähtyneet kananmunat ja raasta ne raastimen karkealla terällä hienoksi. Hienonna kaprikset veitsellä.
3. Sulata voi kattilassa ja lisää mukaan munaraaste ja kaprikset. Lisää lopuksi rakuuna ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Keitä parsoja reilusti suolatussa, kiehuvassa vedessä 6–8 minuuttia.
5. Valuta parsat ja tarjoile välittömästi kananmunakastikkeen kanssa.

Vinkki: Jos et keitä parsoja heti kuorimisen jälkeen, kietaise ne märkään liinaan. Silloin niiden pinta ei kuivu.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla