Ainekset
1 nippu (valkoista) parsaa
vettä
suolaa
*
Kastike:
2 keitettyä munaa
2 tl kapriksia
50 g voita
1 rkl rakuunaa hienonnettuna
1 rkl sitruunanmehua
suolaa
valkopippuria
Valmistusohje
1.Kuori parsat huolellisesti nupun alta kantaan päin. Leikkaa muutama sentti kannoista pois. Laita parsoille keitinvesi kattilaan kiehumaan.
2. Valmista kastike. Kuori keitetyt, jäähtyneet kananmunat ja raasta ne raastimen karkealla terällä hienoksi. Hienonna kaprikset veitsellä.
3. Sulata voi kattilassa ja lisää mukaan munaraaste ja kaprikset. Lisää lopuksi rakuuna ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Keitä parsoja reilusti suolatussa, kiehuvassa vedessä 6–8 minuuttia.
5. Valuta parsat ja tarjoile välittömästi kananmunakastikkeen kanssa.
Vinkki: Jos et keitä parsoja heti kuorimisen jälkeen, kietaise ne märkään liinaan. Silloin niiden pinta ei kuivu.