Ainekset
4 annosta, 30 minuuttia
*
1 nippu (500 g) vihreää parsaa
1 pkt (250 g) halloum-juustoa
1 rkl oliiviöljyä
*
Roja-kastike:
1 viipale paahtoleipää
2 tomaattia 200 g
grillattua säilykepaprikaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1/2–1 tl suolaa
1/2 tl savupaprikaa ja/tai juustokuminaa
1/4 tl mustapippuria
(chilijauhetta)
Valmistusohje
- Valmista ensin kastike. Paahda leipäviipale. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Pane paprikat, tomaatit, kuorittu valkosipulinkynsi ja paloiteltu leipä tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Pyöräytä sileäksi. Lisää mausteet. Tarkista kastikkeen maku. Jos kaipaat makuun potkua, lisää pari hyppyselleistä chiliä.
- Taita parsoista pois kuivat kannat. Puolita parsat. Keitä parsapaloja suolalla maustetussa vedessä 1–2 minuuttia. Upota parsat jäähtymään jääkylmään veteen.
- Leikkaa halloumi noin 3 sentin paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Pujota parsa- ja halloumipalat varrastikkuihin.
- Sipaise vartaat öljyllä ja paista niitä kuumalla parillapannulla (tai grillissä) noin 2 minuuttia puoleltaan. Tarjoa vartaat rojokastikkeen ja vaalean leivän kanssa.