viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Parsa-halloumivartaat ja roja-kastike

04.04.2021 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Helppo kasviruokaresepti parsasta. Ronskisti grillatut parsa-halloumivartaat nauttivat meksikolaisen roja-kastikkeen seurasta.
Resepti Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta, 30 minuuttia

*

1 nippu (500 g) vihreää parsaa

1 pkt (250 g) halloum-juustoa

1 rkl oliiviöljyä

*

Roja-kastike:

1 viipale paahtoleipää

2 tomaattia 200 g

grillattua säilykepaprikaa

1 valkosipulinkynsi

1 rkl punaviinietikkaa

1 tl sokeria

1/2–1 tl suolaa

1/2 tl savupaprikaa ja/tai juustokuminaa

1/4 tl mustapippuria

(chilijauhetta)

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kastike. Paahda leipäviipale. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Pane paprikat, tomaatit, kuorittu valkosipulinkynsi ja paloiteltu leipä tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Pyöräytä sileäksi. Lisää mausteet. Tarkista kastikkeen maku. Jos kaipaat makuun potkua, lisää pari hyppyselleistä chiliä.
  2. Taita parsoista pois kuivat kannat. Puolita parsat. Keitä parsapaloja suolalla maustetussa vedessä 1–2 minuuttia. Upota parsat jäähtymään jääkylmään veteen.
  3. Leikkaa halloumi noin 3 sentin paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Pujota parsa- ja halloumipalat varrastikkuihin.
  4. Sipaise vartaat öljyllä ja paista niitä kuumalla parillapannulla (tai grillissä) noin 2 minuuttia puoleltaan. Tarjoa vartaat rojokastikkeen ja vaalean leivän kanssa.

Viinisuositukset

Dreissigacker Organic Riesling 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini
15,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä