viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Parmesaanilla kuorrutetut etanat kurkkupedillä

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori kurkku, halkaise pitkittäin ja poista siemenet. Paloittele kurkku sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota kurkkukuutiot ja hyvin kuivatut etanat kevyesti voissa laakeapohjaisessa kattilassa. Lisää smetana, Dijon-sinappi ja mausteet. Lämmitä hetki. Nosta kurkut ja kastike uuninkestävään kuorrutusvuokaan tai lautaselle. Lisää etanat ja ripottele päälle parmesaani. Kuorruta 250 C uunissa tai grillissä noin 5 minuuttia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

7 etanaa henkeä kohden

1 tuore kurkku

30 g parmesaanijuustoa

2 dl smetanaa

1 rkl Dijon-sinappia

suolaa

pippureita

ripaus cayennepippuria

Valmistusohje

Kuori kurkku, halkaise pitkittäin ja poista siemenet. Paloittele kurkku sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota kurkkukuutiot ja hyvin kuivatut etanat kevyesti voissa laakeapohjaisessa kattilassa. Lisää smetana, Dijon-sinappi ja mausteet. Lämmitä hetki. Nosta kurkut ja kastike uuninkestävään kuorrutusvuokaan tai lautaselle. Lisää etanat ja ripottele päälle parmesaani. Kuorruta 250 C uunissa tai grillissä noin 5 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä