viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Parmesaanilla kuorrutetut etanat kurkkupedillä

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori kurkku, halkaise pitkittäin ja poista siemenet. Paloittele kurkku sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota kurkkukuutiot ja hyvin kuivatut etanat kevyesti voissa laakeapohjaisessa kattilassa. Lisää smetana, Dijon-sinappi ja mausteet. Lämmitä hetki. Nosta kurkut ja kastike uuninkestävään kuorrutusvuokaan tai lautaselle. Lisää etanat ja ripottele päälle parmesaani. Kuorruta 250 C uunissa tai grillissä noin 5 minuuttia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

7 etanaa henkeä kohden

1 tuore kurkku

30 g parmesaanijuustoa

2 dl smetanaa

1 rkl Dijon-sinappia

suolaa

pippureita

ripaus cayennepippuria

Valmistusohje

Kuori kurkku, halkaise pitkittäin ja poista siemenet. Paloittele kurkku sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota kurkkukuutiot ja hyvin kuivatut etanat kevyesti voissa laakeapohjaisessa kattilassa. Lisää smetana, Dijon-sinappi ja mausteet. Lämmitä hetki. Nosta kurkut ja kastike uuninkestävään kuorrutusvuokaan tai lautaselle. Lisää etanat ja ripottele päälle parmesaani. Kuorruta 250 C uunissa tai grillissä noin 5 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä