viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Pariloitua lohta ja puolukkahilloketta

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista lohifileestä ylimääräinen rasva, sivuruodot sekä keskipiikit pinseteillä. Leikkaa fileestä nahka ja tumma rasva alapuolelta. Leikkaa filee puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja mausta viipaleet pippurilla ja suolalla. Kuumenna pinnoitettu pannu melko kuumaksi. Nosta vain muutama lohiviipale kerrallaan pannuun, jotta pannu pysyy kuumana. Käännä viipaleet vasta sitten, kun ne alkavat kypsyä reunoilta ja valkuaispisaroita nousee pintaan. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 g lohifileetä

mustapippuria myllystä

suolaa

Puolukkahilloke

2,5 dl tuoreita puolukoita

1 dl hienoa sokeria

Valmistusohje

Poista lohifileestä ylimääräinen rasva, sivuruodot sekä keskipiikit pinseteillä. Leikkaa fileestä nahka ja tumma rasva alapuolelta. Leikkaa filee puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja mausta viipaleet pippurilla ja suolalla.

Kuumenna pinnoitettu pannu melko kuumaksi. Nosta vain muutama lohiviipale kerrallaan pannuun, jotta pannu pysyy kuumana. Käännä viipaleet vasta sitten, kun ne alkavat kypsyä reunoilta ja valkuaispisaroita nousee pintaan. Käännä nyt ja muista: vain yksi kääntö, viisi sekuntia ja nosto talouspaperin päälle valumaan. Tarjoa puolukkahillokkeen ja perunamuhennoksen kera.

Puolukkahilloke

Perkaa puolukat ja huuhtele ne juoksevan veden alla huolella. Pane marjat pieneen kasariin ja ripottele sokeri päälle. Painele ja vatkaa pallovispilällä marjoja hieman rikki, kunnes sokeri on sulanut. Lisää ripaus vettä. Kuumenna, kunnes keitos kiehahtaa. Jäähdytä.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä